Netanyahu: İran bedelini ödeyecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın füze saldırısıyla "hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini" değerlendirmesinde bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 00:25
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 00:33
Netanyahu: İran bedelini ödeyecek
AA
Kaynak AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından sosyal medya hesabından bir video mesajı yayımladı. Netanyahu, saldırının başarısız olduğunu belirterek, atılan füzelerin engellenmesine yardımcı olduğu için ABD'ye teşekkür etti.

"İran büyük bir hata yaptı"

Netanyahu, İran'ın füze saldırısıyla büyük bir hata yaptığını ve bu saldırının bedelini ödeyeceğini ifade etti. Başbakan, İsrail'in kendisine yönelik her türlü saldırıya misilleme yapacağını belirterek, "Bize kim saldırırsa biz de ona saldıracağız" dedi. İran'a karşılık verileceği mesajını net bir şekilde dile getirdi.

"İran kırmızı çizgiyi aştı"

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İran’ın füze saldırısıyla kırmızı çizgiyi aştığını söyledi. Katz, bu duruma sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, uluslararası toplumu İran'a karşı İsrail’in yanında yer almaya çağırdı.

Büyükelçilere mesaj gönderildi

Yerel basında çıkan haberlere göre, Katz ayrıca İsrail'in yurt dışındaki büyükelçilerine bir mesaj gönderdi. Büyükelçilerden, görev yaptıkları ülkelerin yönetimlerine İsrail'in İran’ın füze saldırısına sert bir şekilde karşılık vereceği bilgisini iletmeleri istendi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e onlarca balistik füze fırlattığını duyurmuştu. Saldırının ardından başta Tel Aviv olmak üzere İsrail genelinde sirenler çalmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa