Pentagon: "İran'ın saldırısı öncekine kıyasla 2 kat büyüklükteydi"

Pentagon, İran’ın İsrail’e füze saldırısının, 13 Nisan'daki benzer saldırıya kıyasla iki kat daha büyük olduğunu duyurdu.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 01:19
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 01:19
Pentagon: ''İran'ın saldırısı öncekine kıyasla 2 kat büyüklükteydi''
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, düzenlediği basın toplantısında saldırının kapsamı hakkında detaylar verdi.

Ryder, İran’ın İsrail’e yaklaşık 200 balistik füze fırlattığını belirterek, "Bu, ciddi bir saldırıydı ve muhtemelen daha önce gördüğümüz en büyük çaplı saldırılardan biriydi." şeklinde konuştu. İran’ın bu füze saldırısının, İsrail’in 1 Nisan'da Şam’daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısına bir karşılık olduğunu ve 13 Nisan’daki misillemeden çok daha büyük olduğunu ifade etti.

Ryder, ABD'nin bölgedeki donanma kuvvetlerinden USS Vocal ve USS Cole adlı muhrip gemilerinin İran füzelerine karşı savunma sistemi devreye sokarak, yaklaşık bir düzine füze savunma fırlattığını söyledi. İran’ın attığı füzelerin büyük bölümünün İsrail hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini, ülkenin çeşitli bölgelerinde ise sadece sınırlı hasarın meydana geldiğini aktardı.

Saldırı öncesinde İran'ın ABD'ye bir uyarı yapıp yapmadığı sorusuna Ryder, böyle bir bilginin kendilerine ulaşmadığını belirtti. Füze saldırısının sonuçlarının hala değerlendirildiğini ifade eden Ryder, ABD’ye yönelik herhangi bir saldırının olmadığını ancak gelişmeleri yakından izlediklerini sözlerine ekledi.

Ryder, “İran’ın İsrail’e saldırmak için güçlü bir kapasitesi olduğunu ve bunu kullanmaya istekli olduklarını gördük. Bu yüzden İsrail’in savunması için bir sonraki adımları belirlemek adına yakın işbirliğimiz devam edecek.” şeklinde değerlendirmede bulundu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa