İsrail Beyrut'u vurmaya devam ediyor...

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'nin mahallelerine hava saldırısı düzenledi. İşte bölgede yaşananlar ve son durum...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 05:30
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 05:30
İsrail Beyrut'u vurmaya devam ediyor...
EP
Esra Polat Editör

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesine 12 hava saldırısı gerçekleştirdi. Hreyk, Eş-Şeyyah, Hades Beyrut, Şuveyfat, El-Amrusiye, Er-Ruveys ve El-Camus mahalleleri saldırıların hedefi oldu.

Güçlü Patlamalar ve Yükselen Dumanlar

Hava saldırıları, bölgede güçlü patlamalara neden oldu ve hedef alınan yerlerden yoğun dumanların yükseldiği gözlemlendi. Şu ana kadar ölü ya da yaralı olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı. Ayrıca, saldırıların yol açtığı maddi hasar da henüz belirlenmedi.

İsrail Ordusundan Uyarı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, saldırılardan önce Dahiye'deki bazı mahalle sakinlerine uyarıda bulunmuştu. Hizbullah'a ait tesislere yakın olan binaların boşaltılmasını isteyen Adraee, bu binalardan en az 500 metre uzak durulması çağrısını yapmıştı. Adraee, hedeflenen binalara kısa süre içinde saldırı düzenleneceğini de duyurmuştu.

İsrail Gazze'ye de saldırdı

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okul ve yetimhaneye düzenlediği hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.

Maskat Okulu Hedef Alındı

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın yerel kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, saldırı Gazze'nin Tuffah Mahallesi'nde yer alan Zerka bölgesindeki Maskat Okulu'na yönelik yapıldı. Bu okul, yerinden edilen Filistinlilere sığınak sağlıyordu. Saldırıda 3 Filistinli yaşamını yitirirken, 17 kişi yaralandı.

Emel Yetimler Enstitüsü'ne Saldırı

İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze'nin batısında bulunan ve yerinden edilmiş kişilerin barındığı Emel Yetimler Enstitüsü'nü de bombaladı. Bu saldırıda da birçok kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa