Zonguldak'ta sağanak hayatı olumsuz etkiledi...

Zonguldak’ta 48 saati aşkın süredir etkisini sürdüren yağış, heyelan ve su taşkınlarına sebep oldu. İşte yaşananlar ve son durum...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 05:50
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 05:50
Zonguldak'ta sağanak hayatı olumsuz etkiledi...
EP
Esra Polat Editör

Zonguldak'ta 48 saatten fazla süredir etkili olan yoğun yağış, heyelan ve su taşkınlarına sebep oldu. Kentin çeşitli noktalarında su taşkınları yaşanırken, Terakki Mahallesi Buldanlı Sokak’ta bulunan bir apartmanın yanındaki dolgu toprak kaydı ve apartmanın girişini kapattı.

Heyelanla Apartman Girişi Kapanınca İhbar Edildi

Heyelan, apartmanda yaşayanlar tarafından gürültüyle fark edildi ve 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunuldu. Olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve UMKE ekipleri hızla sevk edildi. En üst katta mahsur kalan Özçelik ailesinden 1’i çocuk 6 kişi, itfaiye merdiveni yardımıyla güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Kurtarılanlar Sağlık Durumu İyi

Kurtarılan aile üyeleri evlerinden yalın ayak çıktı. Olayda yaralanan kimse olmazken, polis ekipleri güvenlik önlemi alarak bölgeyi vatandaşlardan uzak tuttu. Olayı yaşayan Cengiz Özçelik, "Yağmurdan dolgu toprak, sular akamayınca kaydı. 6 kişiydik ve sağlık durumumuz iyi. Şükürler olsun." dedi.

Meteorolojinin tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve doğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğu, Akdeniz'in doğu ve İç Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz'in batısı ve Doğu Karadeniz ile Erzurum'un kuzey, Erzincan'ın batı çevrelerinde yerel kuvvetli, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Yağışların Batı Karadeniz'in batısı ve Doğu Karadeniz ile Erzurum'un kuzey, Erzincan'ın batı çevrelerinde yerel kuvvetli, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa