İsrail'i görmezden gelen Kamala Harris'ten İran açıklaması...

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris İran'a yönelik açıklamalar da bulundu...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 07:10
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 07:10
İsrail'i görmezden gelen Kamala Harris'ten İran açıklaması...
EP
Esra Polat Editör

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı Kamala Harris, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına dair sert açıklamalarda bulundu. Harris, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, İran'ın Orta Doğu'da istikrarsızlaştırıcı bir güç olduğunu vurguladı ve İsrail'e yönelik son saldırının bu gerçeği bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

"İran, Tehlikeli Bir Güç"

İran'ın İsrail'e füze saldırısını şiddetle kınayan Harris, bu saldırının İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırıcı ve tehlikeli rolünü kanıtladığını ifade etti. Harris, "İran, Orta Doğu'da istikrarsızlaştırıcı ve tehlikeli bir güç; İsrail'e yönelik bugünkü saldırısı da bu gerçeği kanıtlamaktadır." diyerek İran'ın bölgedeki faaliyetlerinin dünya barışına tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

İsrail'in Kendini Savunma Hakkı

Harris, İsrail'in kendini savunma hakkına tam destek verdiğini belirtti ve Tel Aviv'in bu konuda güçlü bir şekilde hareket ettiğinden emin olmak istediklerini vurguladı. "İsrail'in güvenliğine olan taahhüdüm sarsılmaz" diyen Harris, ABD'nin, İsrail'in savunma yeteneklerini desteklemek için gerekli adımları atmaktan geri durmayacağını ifade etti.

ABD'nin İran'a Karşı Tavrı

Harris ayrıca, İran'a ve İran destekli terörist gruplara karşı ABD'nin çıkarlarını savunmak için gereken her adımı atmaktan çekinmeyeceklerini söyledi. Bu açıklamalar, ABD'nin bölgedeki müttefiklerine olan desteğini sürdürmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa