İran'dan İsrail'e: Tüm altyapıyı hedef alırız...

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail'in İran'a saldırması durumunda tüm altyapılarının hedef alınacağını söyledi.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 07:30
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 07:30
İran'dan İsrail'e: Tüm altyapıyı hedef alırız...
EP
Esra Polat Editör

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Muhammed Bakıri, yaptığı açıklamada, İsrail'e yönelik füze saldırılarının ayrıntılarını anlattı. Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından gerçekleştirilen operasyonun, İsrail'in son dönemde gerçekleştirdiği suikastlar ve saldırılara karşı bir misilleme olduğunu belirtti.

Suikastlar ve Saldırıların Arka Planı

Bakıri, Hamas lideri İsmail Heniyye'ye Tahran'da düzenlenen suikast sonrasında, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin İran'a ateşkes sağlanana kadar tansiyonu yükseltmemesi yönünde baskı yaptığını, ancak bu sürecin İsrail'in saldırılarını artırmasıyla zorlaştığını vurguladı. Bu süreçte özellikle Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Abbas Nilfuruşan'ın öldürülmesi, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının başında geldiğini söyledi.

Füze Saldırısının Detayları

Bakıri, Devrim Muhafızları'nın İsrail'in 3 ana askeri üssünü hedef aldığını açıkladı. Bu üsler arasında Hatzerim Hava Üssü, Nevatim Hava Üssü ve stratejik radarlarla Mossad karargahları bulunuyor. Bakıri, İsrail'in suçlarına rağmen uluslararası hukuka uygun hareket ettiklerini ve sivil yerleşim yerlerine saldırmadıklarını belirtti.

Uyarı ve Gelecekteki Olası Saldırılar

Bakıri, ABD ve Avrupa'nın İsrail'i durdurmaması durumunda, İran'ın gerçekleştirdiği operasyonun daha geniş çaplı bir şekilde tekrarlanabileceğini ifade etti. İsrail'in ekonomik altyapısına yönelik saldırılar gerçekleştirilmediğini, ancak gerekirse bu hedeflerin de vurulabileceğini kaydetti.

İran devlet televizyonu ise İsrail'e yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve bu operasyonda ilk kez hipersonik Fettah-1 füzelerinin kullanıldığını duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa