İstanbul-İzmir otoyolunda zincirleme kaza...

İstanbul-İzmir otoyolunun Balıkesir bölümündeki zincirleme kazada 1 kişi ağır yaralandı. İşte kazaya dair detaylar ve yaşananlar...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 08:25
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 08:25
İstanbul-İzmir otoyolunda zincirleme kaza...
EP
Esra Polat Editör

İstanbul-İzmir otoyolunun Balıkesir bölümünde Batı gişeleri mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, ağır yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Akın Özsoy'un kullandığı 34 HA 5861 plakalı kamyonetin, Osman Kondu'nun idaresindeki 10 AIN 750 plakalı tıra arkadan çarpmasıyla meydana geldi. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonet, Umut Köse'nin kullandığı 34 DZL 303 plakalı başka bir tıra da çarptı.

Kamyonet sürücüsü Özsoy, ağır yaralı olarak itfaiye ekiplerince araçtan çıkarıldı ve sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle kısa süreliğine sol şeritten ilerleyen trafik, araçların çekilmesinin ardından normale döndü.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa