İran-İsrail gerilimi İstanbul Havalimanı'nı etkiledi

İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası hava sahalarının kapanmasıyla çok sayıda uçak İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi...

AA
Kaynak AA, DHA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 08:35
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 08:35
İran-İsrail gerilimi İstanbul Havalimanı'nı etkiledi
AA
Kaynak AA, DHA

İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırıları ve ardından gelen hava sahası kapatmaları, yerli ve yabancı birçok havayolu şirketinin Ortadoğu uçuşlarında ciddi aksaklıklara yol açtı. Bölgedeki güvenlik endişeleri nedeniyle hava trafiğinde aksamalar yaşanıyor.

Uçaklar Alternatif Havalimanlarına Yönlendiriliyor

Güvenlik nedeniyle havada beklemek zorunda kalan ve yakıt kritik seviyelerine ulaşan uçaklar, İstanbul Havalimanı başta olmak üzere Antalya ve Ankara gibi alternatif havalimanlarına yönlendiriliyor. Şu ana kadar Ortadoğu uçuşu planlanan 20 uçak, İstanbul Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

İran-İsrail Gerilimi Uçuşları İptal Ettirdi

İran ile İsrail arasındaki artan gerilim ve hava sahasının kapanması sebebiyle, İstanbul çıkışlı Ortadoğu seferlerinde iptaller yaşandı. Bu gece ve yarın yapılması planlanan İran, Irak ve Ürdün uçuşları, güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Sabiha Gökçen ve İstanbul havalimanlarından bu destinasyonlara yapılacak seferler durdurulmuş durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa