Fatih Portakal üzüldü: "Tel Aviv maalesef saldırı altında"

Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal'ın dün akşam "Tel Aviv maalesef şu anda İran'ın füze saldırısı altında." şeklindeki sözleri tepki çekti.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 08:52
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 09:31
Fatih Portakal üzüldü: ''Tel Aviv maalesef saldırı altında''
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Orta Doğu'da gerginlik iyice tırmanırken İran'dan İsrail'e balistik füzeler ateşlendi. İsrail ordusu, İran'dan füzelerin ateşlenmesinin ardından sivillerin sığınaklara girdiklerine dair açıklamada bulundu. İsrail ordu radyosu tarafından yapılan açıklamada, İran'dan 200'e yakın füzenin fırlatıldığı ifade edildi. 

Saldırının hemen ardından konuya ilişkin açıklama yapan İran kaynakları ise yaklaşık 500 füze ateşlendiğini ve saldırılarda ses hızını geçen füzelerin kullanıldığını kaydetti.

İran medyası, dün akşam saatlerinde başlatılan saldırı kapsamında hipersonik Fettah 1 füzelerinin kullanıldığını aktardı. Diğer yandan saldırının ardından bir açıklama da İsrail Savunma Bakanlığından geldi. Bakanlık, 180 füzenin ateşlendiğini ileri sürdü.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırı için düğmeye basması üzerine hem Tel Aviv hem de Kudüs'te siren ve patlama sesleri işitildi. Tel Aviv'de aynı zamanda hava savunma sistemleri etkin hale geldi. İran'ın ateşlediği bazı füzelerin Ürdün hava sahasında düşürülmesi dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini belirtti. Netanyahu, İran tarafından ülkesine düzenlenen füze saldırısının başarısız olduğunu ifade etti. İran Devrim Muhafızları ise İsrail'in herhangi bir askeri yanıt vermesi durumunda "yıkıcı bir karşılığa" tanıklık edeceğini bildirdi. 

Fatih Portakal'ın sözleri tepkilere neden oldu

Tüm bu olaylar yaşanırken Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal'ın sözleri ise tepki çekti. İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısına dair konuşan Portakal, Kudüs'te sakin bir havanın hakim olduğunu ifade ederken "Tel Aviv maalesef şu anda İran'ın füze saldırısı altında." dedi. 

İsrail basınının "100'den fazla füzenin fırlatıldığını" söylediğini aktaran Portakal, İsrail ile İran arasındaki savaşın resmen başladığını söyledi. Portakal'ın, saldırıdan bahsederken "maalesef" ifadesini kullanması ise tepkilere yol açtı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa