Türkiye'de muhalefet boşluğu var mı?

Türkiye'de yapılan ankete göre, muhalefet boşluğu olduğunu düşünenlerin oranının bir hayli fazla olduğu görüldü. İşte anket sonucu.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 08:56
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 09:41
Türkiye'de muhalefet boşluğu var mı?
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Son araştırma anketine göre, Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğunu düşünenlerin oranı oldukça yüksek.

Yapılan araştırmada boşluk oranı yüzde 72 olarak tespit edildi. Özellikle  muhalefet partilerinin seçmenleri arasında bu oran daha belirgin görüldü. 

Ankete göre, Demokrasi ve Atılım Partisi  seçmenlerinin yüzde 81.4'ü, Cumhuriyet Halk Partisi seçmenlerinin yüzde 75'i ve İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 75'i, ülkede bir muhalefet boşluğu olduğunu düşünüyor.

Diğer yandan, muhalefet boşluğu olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 23.1 seviyesinde. CHP seçmenlerinin yüzde 25'i bu görüşte.

Adalet ve Kalkınma Partisi  seçmenlerinin yüzde 26.2'si, Milliyetçi Hareket Partisi seçmenlerinin yüzde 26'sı, İYİ  Parti seçmenlerinin yüzde 23.9'u ve DEM Parti seçmenlerinin yüzde 14'ü muhalefet boşluğu olmadığını savunuyor.

Bu anket sonuçlarına göre, Türkiye'deki muhalefet partilerine olan seçmen güveninin azaldığını ve birçok kişinin muhalefetin yeterince etkili olmadığı düşüncesinde olduğunu gösteriyor. 

Özellikle büyük muhalefet partilerinin kendi seçmenleri arasında bile bu algının güçlü olması, muhalefetin toplum nezdinde daha etkin bir rol oynaması gerektiği yönünde bir beklenti yaratıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa