İsrail, Han Yunus'ta evleri vurdu: 40 ölü

İşgalci terör örgütü İsrail'in Han Yunus şehrinde konutlara yönelik saldırılarında 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 09:30
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 10:25
İsrail, Han Yunus'ta evleri vurdu: 40 ölü
AA
Kaynak AA

Han Yunus’ta evlere hava saldırısı düzenlendi

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki bazı evlere düzenlediği saldırıda 40 kişinin öldüğü bildirildi. Gazze’deki Avrupa Hastanesi’nden alınan bilgilere göre, Han Yunus’un doğusundaki Selam, Menara ve Maan bölgelerinde bulunan evlere sabah saatlerinde yapılan saldırıda hayatını kaybeden 20 kişinin cenazeleri, sivil araçlarla hastaneye getirildi.

Görgü tanıkları saldırıyı anlattı

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Filistinlilere ait evleri bombalarken, bölgeye düzenlediği sürpriz baskınlarda hareket eden herkese ateş açtığını aktardı. Tanıklar, saldırının ani ve şiddetli olduğunu, insanların evlerinden kaçma imkanı bulamadan hedef alındığını ifade etti. Zerd, Aslih, Şair ve diğer ailelere ait onlarca ev bombalandı. Saldırının ardından ölü ve yaralılara ancak İsrail ordusunun bölgeden çekilmesiyle ulaşılabildi.

Gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ailesi saldırıda büyük kayıp verdi

Filistin resmi ajansı WAFA, saldırılardan birinde Filistinli gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ailesinin büyük kayıplar verdiğini bildirdi. Han Yunus'un güneydoğusunda 2 katlı bir eve düzenlenen saldırıda, Zerd’in ağabeyi, amcası ve amca çocukları hayatını kaybetti. Zerd ile annesi ve kardeşi ise ağır yaralandı.

Yaralıların kurtarılmasına izin verilmiyor

İsrail güçlerinin saldırının ardından bölgeye yaklaşan herkese ateş açması nedeniyle, yıkılan evlerin enkazı altında kalan ölü ve yaralıların çıkarılmasına yönelik çalışmalar başlatılamıyor. Yaralılara yardım edilememesi nedeniyle durumun çok daha kötüleşmesinden kaygı duyuluyor.

Gece karanlığında Filistinli aileler göç etmek zorunda kaldı

İsrail ordusunun ani baskınları ve yoğun bombardımanları nedeniyle Kizan en-Neccar ve Menara bölgelerinden çok sayıda Filistinli aile, gece karanlığında evlerini terk etmek zorunda kaldı. İsrail güçlerinin, bombardımanlar sırasında kaçan Filistinlilere yönelik herhangi bir uyarı yapmadan baskınlar düzenlediği ve birçok aileyi göçe zorladığı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa