Ahmet Davutoğlu'ndan Lübnan açıklaması: Ben olsaydım Beyrut'a inerdim

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Ben olsaydım Beyrut'a inerdim." dedi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 09:39
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 11:24
Ahmet Davutoğlu'ndan Lübnan açıklaması: Ben olsaydım Beyrut'a inerdim
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren İsrail, "Vadedilmiş Topraklar" hayali ile Gazze'de katliamlarına devam ederken Lübnan'da da Hizbullah hedeflerine yönelik başlattığı saldırılarda sivillerin ölümüne neden olmaya devam ediyor. 

Son olarak İran'ın İsrail'i balistik füzelerle hedef alması üzerine bölgedeki gerginlik iyice tırmanırken Türkiye de gözünü tamamen bu bölgedeki saldırılara çevirmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü Türkiye topraklarına da dikeceğini söyledi. 

Orta Doğu'da yaşananlara ilişkin tartışmalar sürerken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KRT'de Elif Doğan Şentürk'e bölgedeki saldırılara ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu. 

"Yanlış Suriye politikasının mimarı" olarak da anılan ve bu nedenle sık sık eleştirilere maruz kalan Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına dair "Ben olsaydım Beyrut'a inerdim." açıklamasını yaptı.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Necib Mikati ile uzaktan konuşmazdım"

Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile uzaktan konuşmak yerine Beyrut'a giderek sonraki aşamayı düşünme yönünde bir politika izleyeceğini iddia eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Lübnan'a gitmeden önce ABD Başkanı'nı da arardım." diyen Davutoğlu'nun bu sözleri tartışma konusu oldu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa