"Gallant öldü" iddiaları yanlış çıktı! ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Dün gece hakkında öldüğüne dair iddialar ortaya atılan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile telefonda görüştü.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 10:07
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 10:21
''Gallant öldü'' iddiaları yanlış çıktı! ABD'li mevkidaşı ile görüştü
AA
Kaynak AA

İran'ın dün İsrail'i çok sayıda balistik füze ile hedef almasının ardından bir füzenin Mossad karargahına isabet ettiği ve söz konusu saldırı neticesinde İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ölmüş olabileceği iddia edildi. X hesabı üzerinden fotoğraf paylaşan İsrail Savunma Bakanı Gallant, böylece hakkında çıkan ölüm iddialarını yalanlamış oldu.

Gallant, "akşam saatlerinde üst düzey savunma yetkilileri ile birlikte komuta kontrol merkezinde bulunduğunu ve IDF'in İsrail'e yönelik İran füze saldırısına karşı başarılı savunmasını yakından takip ettiğini dile getirdi. İran'ı tehdit eden Gallant, "İsrail Devleti'ne saldıranlar ağır bir bedel öderler." ifadesini kullandı. Bununla birlikte Gallant, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile de görüştü.

İran'ın İsrail'e füze saldırısını konuştular

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptıkları telefon görüşmesinde, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısını detaylı bir şekilde ele aldı.

Pentagon tarafından yapılan açıklamaya göre; bu görüşmede Austin, ABD'nin İran'a karşı İsrail'e verdiği desteği bir kez daha vurguladı ve bu bağlamda savunma alanında koordineli hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

Austin, İran'ın saldırılarına karşı ABD ve İsrail'in birlikte hareket etmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Ayrıca Tel Aviv yakınlarındaki Yafa kentinde gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerinde bulundu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e yönelik çok sayıda balistik füze ile saldırı düzenlediğini kamuoyuna duyurmuştu. Saldırının ardından İsrail genelinde, özellikle Tel Aviv ve çevresinde sirenler çalmaya başlamıştı. Orta Doğu'daki gerilim daha da tırmanırken, bölgede istikrar ve güvenlik konusundaki endişeler de artıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa