Tayland’da otobüs alev aldı: Çoğu öğrenci 23 ölü!

Tayland'da içinde öğretmenler ve öğrencilerin bulunduğu otobüs alev aldı. 23 kişi yanarak can verdi. Kaçan şoför yakalanarak gözaltına alındı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 10:14
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 11:39
Tayland’da otobüs alev aldı: Çoğu öğrenci 23 ölü!
AA
Kaynak AA

Otobüs şoförü gözaltına alındı

Tayland'da öğrenci ve öğretmenleri taşıyan bir otobüsün alev alması sonucu 23 kişi hayatını kaybetti. Otobüs şoförü Saman Chanput, olayın ardından polise teslim oldu ve gözaltına alındı. Tayland Emniyet yetkilileri, şoförün dikkatsiz araç kullanmak ve kazayı bildirmemekle suçlandığını açıkladı.

Yangında 20 öğrenci ve 3 öğretmen hayatını kaybetti

Polis Adli Tıp Birimi Başkanı Trairong Phiwpan, yangın sonrası otobüsten çıkarılan 23 kişinin cesedinin 20'sinin öğrenci, 3'ünün ise öğretmen olduğunu bildirdi. Phiwpan, kurtarma çalışmalarının ve ölü sayısının netleşmesinin, otobüsün aşırı ısınması nedeniyle geciktiğini belirtti.

Kimlik tespiti için aileler Bangkok’a götürüldü

Kazanın ardından hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için aileler, başkent Bangkok'taki Polis Genel Hastanesi’ne götürüldü. Kimliği belirlenemeyen cesetler üzerinde detaylı incelemeler devam ederken, polis olay yerinde geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Otobüs şoförü olay yerinden kaçmış

Emniyet yetkilisi Chayanont Meesati, şoför Saman Chanput'un, otobüs alev aldıktan sonra bir başka otobüsten yangın söndürücü aldığını, ancak yangını kontrol altına alamayınca olay yerinden kaçtığını ifade etti. Yetkililer, şoförün kaçışından sonra polise teslim olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Yaralılar hastanede tedavi altında

Kazada 16 öğrenci ve 3 öğretmen yaralanırken, hastanede tedavileri sürüyor. Sağlık yetkilileri, 3 öğrencinin durumunun kritik olduğunu açıkladı. Tedavi altındaki diğer yaralıların durumunun ise stabil olduğu bildirildi.

Başlangıçta ölü sayısı 25 olarak açıklandı

Olay sonrası ilk açıklamalarda, ölü sayısının 25 olduğu bildirilmişti. Ancak daha sonra yapılan incelemelerde hayatını kaybedenlerin sayısının 23 olduğu kesinleşti. Otobüste toplam 44 yolcunun bulunduğu ve olayın bir okul gezisi sırasında meydana geldiği belirtildi.

Yangının çıkış nedeni otobüs lastiği patlaması olabilir

Tayland Ulaştırma Bakanı Suriya Jungrungruengki, okul gezisi için Uthai Thani bölgesinden hareket eden otobüsün, yolculuk esnasında alev aldığını açıkladı. Yangının, otobüsün lastiklerinden birinin patlaması ve aracın bariyerlere sürtmesi sonucu çıktığı değerlendiriliyor.

Başbakan’dan başsağlığı mesajı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Şinavatra, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, bir anne olarak olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtti ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa