Başkentte firari FETÖ'cü yakalandı

MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü, 8 yıldır aranan firari FETÖ'cü eski hakimi Mustafa Karatay'ı saklandığı yerde yakaladı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 10:18
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 12:49
Başkentte firari FETÖ'cü yakalandı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın terör örgütlerine yönelik operasyonları hız kesmeden sürüyor.

Yurt içinde ve sınır ötesinde ülke bütünlüğünü bozmak isteyenlere göz açtırmayan Milli İstihbarat Teşkilatı bir kez daha başarılı bir operasyona imza attı.

Operasyonun merkezi bu kez başkent Ankara oldu.

8 yıldır aranan firarı yakalandı

Firari FETÖ'cü eski hakim Mustafa Karatay, Milli İstihbarat Teşkilatı Mİ ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonu sonucunda Ankara'da saklandığı evde yakalandı. Karatay, silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 8 yıldır aranıyordu.

Operasyon, komşularından gelen bir ihbar üzerine başlatıldı ve yapılan detaylı takip sonucunda Karatay'ın kaldığı yer kesin olarak tespit edildi.

Kıyafetlerin arasına saklandı

Karatay, Yenimahalle'deki evinde kıyafetlerinin arasına saklanmış halde bulundu. Operasyon,  FETÖ'ye karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi. 

Ergenekon davasında yer aldı

Görev yaptığı dönemde ağır ceza mahkemesi başkanlığı, özel yetkili hakimlik gibi örgüt için kritik görevlerde bulunan Karatay, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı Erzincan'daki Ergenekon davasında mahkeme heyeti başkanı olarak görev aldığı öğrenildi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa