Atom serumlar zararlı mı? Uzmandan uyarılar

Metin Arolat'ın ölümünün ardından gündeme gelen atom serumlar zararlı mı? Doç. Dr. Erdal Dilekçi, dikkat edilmesi gereken hususları sıraladı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 10:33
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 10:56
Atom serumlar zararlı mı? Uzmandan uyarılar
Hakan Öksüz Editör

Atom serumlar; A, B, C ve E vitaminlerinden oluşan multivitamin karışımlarını içeren bir tedavi yöntemidir. Genellikle viral enfeksiyonlar sırasında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve susuzluğu gidermek amacıyla damar yoluyla uygulanır.

Enfeksiyon sırasında gelişen susuzluk

Medicana Sağlık Grubu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Erdal Dilekçi, enfeksiyonlar sırasında ateş, terleme ve ishal gibi durumların susuzluğa yol açtığını ve iştah kaybıyla birlikte vücut direncinin hızla düştüğüne dikkat çekti. Dilekçi, bu tür vakalarda atom serum uygulamaları önem kazandığını belirtti.

"Kişiye özel tedavi" vurgusu

Doç. Dr. Dilekçi, multivitaminlerin herkese uygun olmayabileceğini belirterek, halk arasında dolaşan “multivitaminler zararlı değildir” gibi yanlış bilgilere dikkat çekti.

Serum tedavisi uygulanmadan önce hastaların kalp, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının detaylı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Dilekçi, varsa alerjik durumların saptanarak kişiye özel tedavi planlanması gerektiğini ifade etti.

"Alerjik reaksiyonlara ve ölüme yol açabilir"

Mevsimsel hastalıklardan korunmak için kullanılan atom serum uygulamaları hakkında uyarılarda bulunan Doç. Dr. Erdal Dilekçi, şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa