Bakan Şimşek: Tedbirler etkili oldu, 814 milyar TL tasarruf sağlandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerinin etkili olduğunu belirterek bu sayede 814 milyar TL tasarruf sağlandığını dile getirdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 10:52
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 11:11
Bakan Şimşek: Tedbirler etkili oldu, 814 milyar TL tasarruf sağlandı!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

"Ekonomi"ye röportaj veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir süredir gündemde olan tasarruf tedbirlerini değerlendirdi. Bakan Şimşek, harcamalarda önceliklendirmenin ve tasarruf tedbirlerinin etkisini gösterdiğine dikkat çekti.

Şimşek, deprem ve faiz harcamalarını dışarıda bırakarak geçmiş 10 senenin bütçe sapması (Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayladığı harcama miktarı ile gerçekleşen harcama miktarı arasında bulunan fark) göz önünde bulundurulduğunda senelik ortalama yüzde 9,1 oranında bir sapma görüldüğünü dile getirdi.

2024'te sapmanın, geçmiş 10 senenin ortalamasının 10'da birinden az olduğunu yani yüzde 0,8 olarak kayıtlara geçtiğini belirten Şimşek, şunu söyledi:

Fakat harcama disiplininin ve tasarruf tedbirlerinin etkili olduğunu vurgulayan Şimşek, böylece 814 milyar TL tasarruf sağlandığını aktardı. Şimşek, bunun da milli gelirin yüzde 1,8'ine tekabül ettiğini ifade etti.

"İş dünyası, Orta Vadeli Program'ı rehber almalı"

OVP'nin (Orta Vadeli Program) sahip olduğu öneme işaret eden Şimşek, iş dünyasının bu programı kendisine rehber alması gerektiğini söyledi. Şimşek, söz konusu programdaki hedeflerin özel sektör için rehber niteliğinde ve kamu alanı için bağlayıcı nitelikte olduğunu kaydetti. Bakan, özel sektörün planlarında bu programı göz önünde bulundurmaları halinde fayda sağlayacaklarını da sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa