İsrail, İran'a "önümüzdeki günlerde" saldıracak!

İsrail basını, Tel Aviv'in, İran'ın füze saldırılarına "ilerleyen günlerde" karşılık vereceğini bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 11:00
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 11:11
İsrail, İran'a ''önümüzdeki günlerde'' saldıracak!
AA
Kaynak AA

İsrail'in Tahran'a karşı misillemesi bekleniyor

İsrail'in Walla haber sitesinin aktardığı bilgilere göre, Tel Aviv yönetimi, İran'ın füze saldırısına karşı önümüzdeki günlerde ciddi bir misilleme yapmayı planlıyor. İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, bu misillemenin önemli boyutlarda olacağı belirtiliyor.

İsrail, petrol rafinerilerini hedef alabilir

Haberde, İsrail’in İran’a yönelik misillemesinde, Tahran'daki petrol rafinerilerini hedef alacağı iddia edildi. Ayrıca, İran'ın hava savunma sistemlerinin de vurulabileceği öne sürüldü. İsrailli kaynaklar, bu saldırıların İran’ın askeri kapasitesine büyük darbe vurmayı amaçladığını belirtiyor.

Üst düzey isimlere yönelik suikast ihtimali

İsrail’in olası misillemeleri arasında, İran’daki üst düzey yetkililere yönelik suikast düzenlenmesinin de seçenekler arasında olduğu iddia edildi. Haberde, İsrail’in önceki saldırılardan daha geniş çaplı bir misillemeye hazırlandığı vurgulandı.

İsrail Kabinesi misilleme kararını tartıştı

Batı Kudüs'te bir sığınakta gerçekleştirilen İsrail Kabinesi toplantısında, İran'ın füze saldırısına verilecek cevabın ele alındığı, ancak bu misillemenin nasıl yapılacağına dair henüz net bir karar alınmadığı ifade edildi. Ayrıca, Tel Aviv’in ABD ile de bu konuda istişare yapacağı kaydedildi.

İran’ın balistik füze saldırısı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füze ile saldırı gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Saldırının ardından başta Tel Aviv olmak üzere birçok şehirde sirenler çalmaya başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise saldırının ardından yaptığı açıklamada, İran’ın "büyük bir hata yaptığını" ve bunun bedelini ödeyeceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa