Green Card başvuruları bugün başlıyor

2024 Green Card başvuruları ne zaman, saat kaçta başlayacak? Green Card başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? İşte detaylar.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 11:06
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 11:33
Green Card başvuruları bugün başlıyor
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

2024 Green Card başvuruları, Türkiye saatiyle 2 Ekim 2023 tarihinde saat 19.00'da başlayacak. ve 5 Kasım 2023 saat 20.00'ye kadar devam edecek.  ABD’de yaşama ve çalışma hakkı kazanmak isteyenler, bu tarihler arasında başvurularını yapabilecek.

Green Card Başvuru Detayları

Başvurular yalnızca ABD hükümetinin resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılacak. Tek başvuru kuralı ise,  her kişi yalnızca bir başvuru yapabilecek. Birden fazla başvuru yapılırsa, tüm başvurular geçersiz sayılacak.

Başvuru şartları

En az lise mezunu olmak veya lise diploması yoksa, başvuru tarihinden önceki son 5 yıl içinde en az 2 yıllık iş tecrübesine sahip olunması ve 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Diğer yandan dil bilgisi veya mal varlığına dair herhangi bir şart bulunmuyor. 

Formda dikkat edilmesi gerekenlerin başında ise formun eksiksiz ve hatasız doldurulması çok önemli. Evli olan başvuru sahipleri, eşleri ve 21 yaşından küçük çocukları için de bilgi girmesi gerekiyor. 

Yüklenen fotoğrafların güncel olması gerekiyor, aksi takdirde başvuru geçersiz sayılma olasılığı yüksek.  Green Card başvurusu ise https://dvprogram.state.gov/ sitesinden yapılacak. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa