İsrail durmuyor: Gazze'de okul ve yetimhane bombalandı, 26 ölü!

İsrail, Gazze'de bulunan bir ev, yetimhane ve okulu bombaladı. Bunun sonucunda 26 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 11:17
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 11:31
İsrail durmuyor: Gazze'de okul ve yetimhane bombalandı, 26 ölü!
AA
Kaynak AA

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de düzenlediği hava saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu 26 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda insan yaralandı.

Maskat Okulu vuruldu

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Gazze'nin Tuffah Mahallesi'ne bağlı Zerka bölgesinde yerinden edilen sivillerin barındığı Maskat Okulu hedef alındı. Bu saldırı sonucunda 3'ü çocuk olmak üzere 13 Filistinli yaşamını yitirdi ve en az 17 kişi, çoğu ağır yaralı olmak üzere hastanelere kaldırıldı.

 Emel Yetimler Enstitüsü de hedef alındı

Aynı gün içinde İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısında bulunan ve yetim çocukların kaldığı Emel Yetimler Enstitüsü'ne de saldırı düzenledi. Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu saldırıda 5 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

Ayrıca, Şucaiyye Mahallesi'nde Gattas ailesine ait bir evin hedef alınması sonucu 8 kişi daha yaşamını yitirdi. Bu olayda da çok sayıda kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Gazze'deki sağlık yetkilileri, bölgedeki durumu kritik olarak değerlendirirken, saldırıların ardından büyük bir insani kriz yaşandığını ifade ettiler. Saldırıların sivillerin yoğun olarak bulunduğu bölgelere yapılması, uluslararası kamuoyunda endişe yaratmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa