Dervişoğlu'ndan Erdoğan'ın "İsrail" sözlerine tepki

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu açıklamasında, Erdoğan'ın İsrail ile ilgili konuşmasına değindi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 12:00
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 13:07
Dervişoğlu'ndan Erdoğan'ın ''İsrail'' sözlerine tepki
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Yeni yasama yılının ilk grup konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı  Müsavat Dervişoğlu'nun gündeminde Orta Doğu'da yaşanan İsrail-İran gerilimi vardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail üzerinden uyarıda bulunarak, savaşın Türkiye'nin yanı başında olduğunu ve kayıtsız kalınamayacağını belirtti ve  İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yerin Türkiye toprakları olacağını söyledi.

"Devlet ciddiyetine yakışmadı"

Türkiye'nin yer aldığı coğrafyanın yangın yeri olduğunu dikkat çeken Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine ise tepkisini dile getirdi. 

İsrail'in Orta Doğu'da işgalci bir politika ve devlet anlayışıyla hareket ettiğini söyleyen İYİ Parti lideri, İsrail, Filistin'de gerçekleştirdiği insanlık dışı politikalara ilaveten, Lübnan'da şehirleri yerle bir etmekte, masum insanları yerlerinden, yurtlarından koparıp göçe zorlamakta olduğunu söyledi. 

Orta Doğu'nun ateş çemberine sürüklendiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan dün bu konuyla ilgili devlet ciddiyetine yakışmayan açıklamada bulundu. Türkiye, basit ajitasyonlarla, hamasetle yönlendirilecek bir ülke değildir. " dedi.

Sözlerine devam eden Dervişoğlu, "Bölgemizde böylesine önemli meseleler söz konusu olduğunda, popülist korku siyasetiyle halkı kandırmaya çalışmak, ülkemizin uluslararası itibarını yerle bir etmekte ve diplomatik alanda bizi ciddiyetsiz bir aktör olarak göstermektedir. " dedi. 

"Çağrım Türk milletine"

Diğer yandan merkezde buluşma sözlerine açıklık getiren İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, çağrısının siyasi partilere yapılmadığını belirtti. Yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Dervişoğlu, çağrısının Türk milletine olduğunu vurguladı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa