Trump'tan beyin travması yaşayan askerlere: Yalnızca başları ağrıdı!

Eski ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Donald Trump, beyin travması geçiren Amerikan askerlerinin yalnızca "baş ağrısı" çektiklerini söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 12:06
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 12:27
Trump'tan beyin travması yaşayan askerlere: Yalnızca başları ağrıdı!
AA
Kaynak AA

Eski ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump'tan yine tepki çeken bir açıklama geldi.

Trump, 2020 yılında İran'ın ABD askerlerinin konuşlandığı Irak'taki üslere düzenlediği saldırı sonucu TBH (travmatik beyin hasarı) teşhisi konulan 100'den fazla Amerikan askerinin sağlık durumunu küçümseyen açıklamalarda bulundu.

The Hill gazetesinin haberine göre; Trump, seçim kampanyası etkinliği sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazeteci, 2020 yılında İran’ın ABD üslerine saldırısı ve bu saldırıda yaralanan Amerikan askerleri hakkında daha sert bir karşılık verilmesi gerekip gerekmediğini sordu.

Trump, bu soruya verdiği yanıtta, şu ifadeleri kullandı:

"Benim yönetimim İran'a karşı daha sertti"

İran'a karşı kendi yönetiminin daha sert bir tutum sergilediğini savunan Trump, ABD üslerine atılan füzelerin ciddi bir zarar vermediğini ve sadece yüksek ses çıkardığını iddia etti.

Bilindiği üzere 3 Ocak 2020'de ABD, Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmüştü.

Bu olayın ardından 8 Ocak 2020'de İran, ABD askerlerinin bulunduğu El-Esed ve Erbil üslerine füze saldırısı gerçekleştirmişti. Bu saldırılar sonrasında 100'den fazla Amerikan askerine travmatik beyin hasarı teşhisi konulmuştu.

Trump'ın bu açıklamaları, özellikle askerlerin yaşadığı ciddi sağlık sorunlarını hafife alması nedeniyle eleştirilere neden oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa