İsrail, Lübnan'ın güneyinde 24 beldeyi vuracağını duyurdu

İsrail, Lübnan’ın güneyindeki 24 beldeyi vuracağını duyurdu ve sivillere "Avali Nehri'nin kuzeyine gidin” uyarısı yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 12:45
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 12:50
İsrail, Lübnan'ın güneyinde 24 beldeyi vuracağını duyurdu
AA
Kaynak AA

İsrail, 24 beldeye saldırı yapacağını duyurdu

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 24 beldeye yönelik saldırı düzenleyeceğini açıkladı. Ordu sözcüsü Avichai Adraee, X hesabından yaptığı açıklamada bölge sakinlerini uyararak, Avali Nehri'nin kuzeyine gitmeleri gerektiğini belirtti. Adraee, "Hayatınızı kurtarmak için evlerinizi derhal terk edin ve güvenli bölgeye geçin" ifadelerini kullandı.

Saldırılacak bölgeler açıklandı

İsrail ordusunun hedef alacağını duyurduğu beldeler arasında El-Beyada, Buyut es-Siyad, Er-Raşidiye, Maşuk, El-Bes, Şubriha, Teyr Dibbe ve El-Burğuliye gibi yerleşimler bulunuyor. Adraee, Lübnanlı sivillerin Avali Nehri'nin kuzeyine gitmesi gerektiğini yineleyerek, saldırıların Hizbullah’a ait askeri hedefleri vuracağını öne sürdü.

Sivillere dönüş zamanı bildirilecek

Adraee, Lübnanlıların evlerine ne zaman dönebileceği konusunda bilgi vereceklerini belirtti. "Evlerinize dönmeniz için güvenli zamanı size bildireceğiz" açıklamasını yaptı. İsrail’in bu uyarısı, bölgede sivillerin büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

İsrail'in saldırıları şiddetini artırıyor

İsrail, Hizbullah'la 8 Ekim 2023’ten bu yana kontrollü çatışmalar sürdürüyor. 23 Eylül'de İsrail, Lübnan'ın güney şehirleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül'den bu yana süren çatışmalarda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1.328 kişi hayatını kaybetti.

Nasrallah saldırıda öldürüldü

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybetti. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor, ancak bu saldırılarda İsrail tarafında büyük bir hasar rapor edilmedi.

Lübnan'da göç dalgası devam ediyor

İsrail’in hava saldırıları nedeniyle yüz binlerce Lübnanlı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Güney Lübnan'dan Beyrut’a ve kuzey bölgelere göç edenlerin sayısı artarken, on binlerce Lübnanlının da Suriye’ye sığındığı bildiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa