Guterres, "istenmeyen adam" oldu! İsrail, ülkeye girişini yasakladı

İsrail, BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ülkeye girişine yasak getirdi. İşte ayrıntılar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 13:45
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 14:20
Guterres, ''istenmeyen adam'' oldu! İsrail, ülkeye girişini yasakladı
AA
Kaynak AA

İran, dün akşam saatlerinde İsrail'i balistik füzelerle hedef aldı. Sirenlerin çaldığı İsrail'de çok sayıda insanın sığınaklara indiği görüldü. Gökyüzünde İran'dan ateşlenen füzelerin yanı sıra söz konusu füzeleri önlemeye çalışan sistemler de görüldü.

Bu füzelerin sayısına ilişkin farklı açıklamalar yapılsa da genel olarak yaklaşık 200 adet füze fırlatıldığı söylendi. Füzelerden bazılarının kentlere ve bazı önemli tesislere düştüğü fark edildi.

Tüm dünyanın gözü Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere çevrilmişken İsrail'den dikkat çeken bir karar geldi. İsrail yönetimi, BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ülkeye girişini yasaklama kararı aldı. 

Bu karar, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz tarafından yapılan bir açıklamayla duyuruldu. Bakan Katz, Guterres'i "istenmeyen adam" ilan etti ve BM Genel Sekreteri'nin İsrail topraklarına girişinin yasaklandığını belirtti.

Guterres'in İsrail karşıtı bir duruş sergilediği belirtildi

Yasak kararının gerekçesi, Guterres'in İran'ın İsrail'e yönelik son füze saldırısına dair yaptığı açıklamada, İran'ı açıkça kınamaması olarak gösterildi. BM Genel Sekreteri, saldırı sonrası yaptığı açıklamada Orta Doğu'daki gerginliğin acilen düşürülmesi gerektiğini vurgulamış ancak İran'ın adını anmamış ve Tahran'ı doğrudan suçlamamıştı. Bu tutum, İsrail yönetimi tarafından eleştirildi ve Guterres'in İsrail karşıtı bir duruş sergilediği iddia edildi.

Dışişleri Bakanı Katz, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanarak Guterres'e sert eleştirilerde bulundu:

Bu gelişme, Orta Doğu'da artan gerilimlerin uluslararası arenada yarattığı tartışmalara bir yenisini eklerken, İsrail ve BM arasındaki ilişkilerde de gerginliğe neden oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa