Bu kış yoğun kar yağışı var mı? Uzmandan La Nina açıklaması

Bu yıl kış aylarında yoğun kar yağışı bekleniyor mu? Prof. Dr. Yusuf Demir, La Nina etkisi hakkında açıklamalar yaptı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 13:48
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 15:39
Bu kış yoğun kar yağışı var mı? Uzmandan La Nina açıklaması
Hakan Öksüz Editör

Güney Amerika'nın batı kıyısı boyunca Pasifik Okyanusu'nun yüzey sularının soğumasıyla oluşan "La Nina" etkisinin, kış aylarında olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

OMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, yetkilileri ve vatandaşları tedbir almaya davet etti.

El Nino etkisi azalıyor

Prof. Dr. Demir, okyanus yüzey suyunun aşırı ısınmasıyla dünya genelinde sıcaklık artışına yol açan El Nino etkisinin azaldığını vurguladı. 

La Nina ne demek?

Bunun yerine, okyanusun yüzey sularının soğuması anlamına gelen La Nina etkisinin gözlemlenmeye başlandığını ifade eden Demir, şunları söyledi:

Sonbahar hazırlık dönemi olmalı

2024 sonbaharının, yaklaşan La Nina etkisi için hazırlık dönemi olarak geçirilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Demir, "Uzmanlar böyle bir riskin varlığını belirtiyor. Yerel yönetimlerin gerekli birimleri oluşturup önlemleri alması gerekiyor. Önümüzdeki 3-4 ay bu konuda hazırlık süreci olmalı. Tüm birimlere, yerel yönetimlere ve ulusal kurumlara büyük görevler düşüyor. Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa