İsrail'den vatandaşlarına füze uyarısı geldi: İfşa etmeyin!

İsrail, İran tarafından fırlatılan füzelerin düştüğü alanları ifşa etmemeleri için vatandaşlarına uyarıda bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 14:15
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 15:27
İsrail'den vatandaşlarına füze uyarısı geldi: İfşa etmeyin!
AA
Kaynak AA

İsrail, dün İran tarafından fırlatılan yaklaşık 200 balistik füzenin hedefi oldu. Ülkenin pek çok noktasında siren sesleri duyulurken füzelerden bazılarının hava savunma sistemleri tarafından engellendiği, bazılarının da kentlere düştüğü görüldü. Bunun üzerine İsrail ordusundan halka uyarı geldi.

"Güvenlik zafiyeti oluşabilir" uyarısı

İsrail, vatandaşlarına yaptığı uyarıda, İran’dan fırlatılan füzelerin düştüğü yerlerin açıklanmasının düşmana avantaj sağlayacağını belirterek, bu bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini bildirdi.

İsrail ordusu, X platformu üzerinden yayınladığı açıklamada, füzelerin isabet ettiği noktaların fotoğraf veya video ile belgelenmesinin güvenlik zafiyeti oluşturacağına dikkat çekti.

Sosyal medyada füzelerin düştüğü yerlerin fotoğrafları paylaşıldı

İsrail basını, askeri sansür ve kontroller nedeniyle bu konuda bilgi paylaşmazken, bazı vatandaşlar sosyal medyada füzelerin düştüğü yerlerin fotoğraflarını ve İsrail askerlerinin saklanma anlarını yayımladı.

Ordu, bu paylaşımların düşmana yardım olarak görülebileceğini vurgulayarak, halkı daha dikkatli olmaya çağırdı.

Ne olmuştu?

İran, yakın zamanda İsrail'e karşı füze saldırısı düzenlemiş, bu saldırıyı İsrail'in Hamas, Hizbullah ve İranlı askeri liderlere yönelik operasyonlarına yanıt olarak gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

İran Devrim Muhafızları, bu saldırıda hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını belirtmiş ve İsrail'in vereceği askeri karşılığa ağır bir yanıt vereceklerini dile getirmişti.

İran'ın ciddi bir hata yaptığını dile getiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise söz konusu ülkenin bunun sonuçlarına katlanacağını söylemişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa