Ankara’da “Emek Buluşması Mitingi” düzenlenecek

TÜRK-İŞ tarafından çalışma hayatındaki sorunlara hükümetin dikkatini çekmek için 20 Ekim'de başkent Ankara'da "Emek Buluşması Mitingi" gerçekleştirilecek.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 14:24
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 15:39
Ankara’da “Emek Buluşması Mitingi” düzenlenecek
AA
Kaynak AA

Çalışma hayatındaki sorunlar gündeme taşınıyor

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, çalışma hayatındaki sorunları dile getirmek amacıyla 20 Ekim'de Ankara'da "Emek Buluşması Mitingi" düzenleyeceklerini açıkladı. TÜRK-İŞ’in HAK-İŞ ve DİSK ile ortaklaşa aldığı bu karar, daha önce 6 Ağustos’tan itibaren yapılan kitlesel eylemler ve basın toplantılarıyla duyurulmuştu.

Vergi adaletsizliği ve maaşların erimesi

Atalay, düzenlenen basın açıklamasında işçiler, emekliler, taşeron işçiler ve asgari ücretliler başta olmak üzere, çalışma hayatında karşılaşılan sorunları dile getirdiklerini belirtti. Özellikle vergi adaletsizliği nedeniyle çalışanların maaşlarının her ay eridiğini vurgulayan Atalay, dünyada böylesine adaletsiz bir vergi sisteminin başka bir örneği olmadığını savundu.

"Zordayız, geçinemiyoruz" sloganı

Atalay, bu eylemi "Zordayız, geçinemiyoruz" sloganıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarına kimsenin inanmadığını belirten Atalay, market fiyatları ile TÜİK’in verileri arasında büyük farklar olduğuna dikkat çekti. Savunma işçisinden enerji işçisine kadar birçok çalışanın, ek iş yaparak geçinmeye çalıştığını ifade etti.

Kamu işçilerinin zam oranlarının eşitlenmesi talebi

Ek iş yapan çalışanların asıl işlerinde dikkatlerinin dağıldığını belirten Atalay, kamu işçilerinin maaş zam oranlarının eşitlenmesi gerektiğini dile getirdi. Çalışma hayatındaki sorunları duyurmak için meydanlarda olduklarını vurgulayan Atalay, 20 Ekim'de yapılacak mitingde taleplerini tekrar dile getireceklerini söyledi.

"Haklı taleplerimize kulak verin" çağrısı

Atalay, 20 Ekim'de düzenlenecek mitingde emekçilerin, emeklilerin, asgari ücretlilerin, kamu işçilerinin, özel sektör çalışanlarının ve taşeronların bir araya geleceğini belirtti. "Ankara'dan Türkiye'ye, ülkeyi yönetenlere sesleneceğiz: Haklı taleplerimize kulak verin, bizi dikkatle dinleyin." ifadelerini kullandı.

Vergi düzenlemesi ve kıdem tazminatı uyarısı

Vergi adaletsizliği konusunda düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirten Atalay, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışma hayatıyla ilgili çalışmalar yaptığını söyledi. Kıdem tazminatına yönelik olası düzenlemeler konusunda ise "Kıdem tazminatıyla ilgili aklınızdan bile geçirmeyin" uyarısında bulundu.

Ekonomik zorluklar çözülene kadar mücadeleye devam

Atalay, 2024'te emekli olmayanların 2025'te emekli olduklarında maaşlarında %30-35 oranında kayıp yaşayacağını belirterek bu sistemin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Meseleler çözülene kadar meydanlarda olmaya devam edeceklerini söyleyen Atalay, Hazine ve Maliye Bakanı'na ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na bu sorunların acilen çözülmesi çağrısında bulundu.

"Memur maaşlarıyla ilgili yanlış algı var"

Memur maaşlarının "fazla olduğu" yönündeki eleştirilere de değinen Atalay, memurların maaşlarının normal olduğunu ancak işçilerin daha az aldığını belirterek, aradaki farkın kapatılmasını istedi. "Evde ve iş yerinde huzurumuz yok" diyerek, ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

"Zordayız, geçinemiyoruz" pankartı asıldı

Açıklamanın ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kapısına "Zordayız, geçinemiyoruz" yazılı pankart asıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa