Cem Garipoğlu'nun mezarı yarın açılacak

Cem Garipoğlu'nun kimlik tespiti için açılmasına karar verilen mezarı yarın açılacak. Tespit öncesi mezarlıkta önlemler alındı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 14:42
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 15:01
Cem Garipoğlu'nun mezarı yarın açılacak
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Cem Garipoğlu'nun 2009 yılında Münevver Karabulut'u öldürmesinden sonra tutuklanması ve 2014 yılında cezaevinde intihar etmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Son dönemde, Karabulut ailesi Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması ve DNA testi yapılması talebinde bulundu, Cem Garipoğlu'nun kaçtığı veya kaçırıldığına dair iddialar gündeme gelmişti. Ancak Adalet Bakanlığı bu talepleri reddetti.

Karabulut ailesi, Adalet Bakanlığı'nın ret kararına rağmen konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.  Daha önce yapılan başvurular da delil yetersizliği nedeniyle reddedilmişti.

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması ile ilgili ailenin başvuru kabul edildi. Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in geçtiğimiz günlerde açıklamasıyla mahkemenin kararı doğrultusunda, 2014 yılında cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun DNS testi için mezarı açılacağını duyurdu. Polis ekiplerinin 24 saat nöbet tuttuğu Garipoğlu'nun mezarının ağaçlar ve otlarla kamufle edildiği görüntülenmişti.

Yarın mezar açılacak

Cem Garipoğlu'nun mezarı Karabulut ailesinin başvurusu üzerine yarın yeniden açılacak. Kamuoyu tarafından takip edilen olayla ilgili çıkacak sonucun ise ne olacağı merak konusu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa