X, Elon Musk döneminde yüzde 75 değer kaybı yaşadı

X (eski adıyla Twitter), Elon Musk'ın satın aldığı günden bu yana yüzde 75 oranında değer kaybına uğradı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 14:50
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 15:19
X, Elon Musk döneminde yüzde 75 değer kaybı yaşadı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Elon Musk'ın 2022 yılında Twitter'ı satın alarak adını X olarak değiştirmesinden bu yana platformun değeri önemli ölçüde azaldı. Yeni bir rapor, X'in mevcut değerinin yüzde 75 oranında düştüğünü ortaya koyuyor.

Bu raporu, platformun yatırımcılarından biri olan Fidelity adlı yatırım şirketi yayımladı. Fidelity'nin hazırladığı Temmuz 2024 tarihli rapora göre, X’in toplam değeri şu anda 9,4 milyar dolar civarında bulunuyor.

Musk'ın yatırımlarının önemli bir kısmı eridi

Musk, X'i 44 milyar dolara satın almıştı ve bu, platformun bugünkü değerinin dörtte birinden daha az bir tutara denk geliyor.

Fidelity, platforma 2022 yılında 19,66 milyon dolar yatırım yapmıştı ancak bu yatırımın değeri şu an sadece 5,5 milyon dolara geriledi.

X'in bu finansal düşüşü, Musk'ın platform üzerindeki yatırımlarının önemli bir kısmının eridiğini gösteriyor.

X, bazı tasarruf tedbirlerini devreye soktu

Şirket, mali durumu dengelemek adına bazı tasarruf tedbirleri aldı ve bu kapsamda ana ofisini Teksas’a taşıma kararı verdi.

Ayrıca, platformun reklam gelirleri 2023 yılında 2,5 milyar dolara düştü ve bu, bir önceki yıl elde edilen reklam gelirinin yarısına denk geliyor.

X'in gelirlerinin büyük kısmını reklam satışları oluşturuyor. Musk, çalışanları motive etmek amacıyla hisse senedi hibeleri vaadinde bulunsa da önceki vaatlerin yerine getirilmemesi çalışanlar arasında şüphe yaratmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa