CHP'li Yücel orta doğu gerilimi üzerinden sığınmacı uyarısı yaptı!

CHP'li Deniz Yücel, orta doğuda yaşanan gerilim üzerinden göç hareketine dikkat çekti. Yücel, "Sınırları kapatacağız. Vatanı kurtaracağız!" dedi.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 14:51
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 15:54
CHP'li Yücel orta doğu gerilimi üzerinden sığınmacı uyarısı yaptı!
Ecem Çetin Muhabir

Gözler orta doğuda yaşananlara çevrilmiş durumda...

7 Ekim'den beri Filistin'e ve Gazze'ye yönelik alçakça saldırılar düzenleyen, son günlerde ise Lübnan'a saldıran İsrail, dün İran tarafından fırlatılan yaklaşık 200 balistik füzenin hedefi oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, orta doğuda yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

X hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Deniz Yücel, 7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail 'e saldırısıyla başlayan ve İsrail 'in karşı saldırılarıyla devam eden çatışmaların Lübnan, Suriye ve İran 'ı da içine alacak şekilde yayıldığını ve bu çatışmaların bölgesel bir savaş halini aldığını söyledi.

Yücel, böylesine bölgesel bir savaşın milyonlarca insanı kapsayacak bir göç hareketini başlatacağını tahmin etmenin zor olmadığını ifade etti. 

"Zeka küpü Hakan Fidan'ın Irak 'la vize serbestisi anlaşması imzalamasını da eklersek, kötü günler bizi bekliyor"

Yücel şunları söyledi; 

CHP'li Yücel, ekonomik buhran yaşayan Türkiye'nin nüfusunun resmi rakamlara göre 85 milyon civarında olduğunu belirtti. Deniz Yücel, ancak sığınmacı ve kaçaklarında eklendiğinde bu rakamın 100 milyonun üzerine olduğunun tahmin edildiğini ve dahasının geldiğini söyledi. 

"Türk Milleti'nin kendi vatan topraklarında yabancılaşmasına asla izin vermeyeceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, şu ifadeleri kullandı;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa