İPhone 16 hayatımıza yeni girmişken, İPhone 17'den ilk bilgiler geldi!

Apple, İPhone 16'yı geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü. 16'ı hayatımıza yeni girmişken, İPhone 17'den ilk bilgiler geldi. Detaylar haberimizde...

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 15:13
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 15:29
İPhone 16 hayatımıza yeni girmişken, İPhone 17'den ilk bilgiler geldi!
Ecem Çetin Muhabir

iPhone, model telefonunun Türkiye ve dünyada çok sayıda kullanıcısı var. Telefon serisine her yıl yenilenen özelliği ve görünümüyle bir tane daha ekleniyor. 

Telefon serisine bu yıl "iPhone 16" eklendi. Kullanıcıların merakla beklediği telefon, 9 Eylül'de yapılan lansmanla tanıtıldı.

Gelecek sene iPhone serisine 17'nin eklenmesi bekleniyor. Eylül ayında geleceği tahmin edilen telefona ilişkin bazı bilgiler geldi.

Yeni çıkan iPhone'lerde en çok merak edilen ise 'kaç tuş' olacağı oluyor.

iPhone 16 ile modele Kamera Kontrolü isminde yeni bir fiziksel bileşen eklendi. Bu tuş, fotoğraf çekmek için tıklanabiliyor ve kaydırarak yakınlaştırma yapma imkanı sunuyor. Böylece, iPhone 16 serisinde toplamda beş ayrı düğme bulunmuş oluyor.

Gelecek yıl beklenen iPhone 17'de ise Apple, cihazın kenarlarında daha büyük değişiklikler yapmayı planlıyor. Aksiyon Tuşu ve Kamera Kontrolü aynı tarafta kalırken, güç ve ses tuşları kaldırılacak. Bu değişiklikle, yalnızca Kamera Kontrolü korunacak ve Aksiyon Tuşu karşı tarafa taşınarak ses tuşlarıyla birleştirilecek.

Sadece 3 tuş yer alacak 

Bu yenilik, Apple’ın kullanıcı deneyimini geliştirme çabası olarak değerlendiriliyor. iPhone 17 sahipleri, sadece üç tuşla işlem yapacak ve Aksiyon Tuşu’na ulaşmak için uzanmak zorunda kalmayacaklar. Yeni tuş, basıldığında Aksiyon Tuşu işlevi görebilecekken, ses seviyesi yukarı ve aşağı kaydırılarak ayarlanabilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa