İsrail durmuyor, Gazze'de can kaybı artıyor

İsrail’in Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden sivillerin sayısı 42 bine, yaralı sayısı da 100 bine dayandı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 15:30
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 15:39
İsrail durmuyor, Gazze'de can kaybı artıyor
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Gazze'de İsrail’in yaklaşık bir yıldır süren saldırıları, Filistin halkı üzerinde derin bir trajediye yol açmaya devam ediyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yönetiminde yürütülen bu askeri operasyonlar, özellikle sivillere yönelik büyük bir yıkım getirirken, Filistin’de yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. 

7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 41 bin 689'a yükselirken, 96 bin 625 kişi de yaralandı.

Son 24 saatte İsrail ordusu Gazze'nin güneyinde gerçekleştirdiği kara saldırılarında 51 Filistinliyi daha katletti, 165 kişiyi yaraladı.

Özellikle sivil alanların hedef alınması, okullar, hastaneler ve sivillerin sığındığı tampon bölgelerin bombalanması, sivillerin ölümüne ve insani yardımın engellenmesine neden oluyor.

İsrail'in bu saldırıları dünya genelinde büyük tepkilere yol açsa da, Netanyahu hükümeti saldırılarına durmaksızın devam ediyor.

Abluka altında bulunan Filistin halkı, açlık, hastalık ve sürekli saldırıların ortasında yaşam mücadelesi veriyor. Özellikle çocuklar, bu insani krizden en çok etkilenen kesim olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa