CHP'den tasarruf tepkisi: TÜİK'in enflasyonu ölçtüğü gibi ölçüyorlar

CHP'li Ateş, harcamaların enflasyondan daha yüksek düzeyde arttığını belirterek "Tasarrufu da TÜİK’in enflasyonu ölçtüğü gibi ölçüyorlar." diye konuştu.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 15:58
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 16:28
CHP'den tasarruf tepkisi: TÜİK'in enflasyonu ölçtüğü gibi ölçüyorlar
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda devreye sokulan tasarruf tedbirleri sayesinde 814 milyar TL değerinde tasarruf yapıldığını duyurdu. Bunun üzerine CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş'ten tepki geldi. CHP Bolu Milletvekili Ateş, söz konusu rakamı TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan enflasyon verilerine benzetti. 

CHP'li Ateş, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'e yönelik bir soru önergesi vererek, tasarruf tedbirleri doğrultusunda yapılan harcamaların detaylarını ve eğitim alanında uygulanan önlemleri sorguladı.

Ateş, önergesinde, 2023 yılının mayıs ayından ağustos ayı sonuna kadar yapılan harcamaların toplamda 3 trilyon 195 milyar 709 milyon TL olduğunu belirtti. Geçen yılın aynı döneminde bu miktarın 1 trilyon 897 milyar 661 milyon TL olduğunu ifade eden Ateş, harcamalardaki artışın yüzde 68'e ulaştığına dikkat çekti.

Harcamalarda yaşanan artışın enflasyonda yaşanan artıştan daha yüksek olduğunu vurgulayan Ateş, şunları söyledi:

Hükümetin tasarruf anlayışını eleştiren Ateş, özellikle Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların temizlik harcamalarından yapılan kesintilere dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

CHP'li vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa