Saflar belli oluyor! Çin'den "İsrail'in ihlallerine karşıyız" mesajı

Çin, İsrail'in hem karadan hem havadan hedef aldığı Lübnan'ın egemenliğine yönelik ihlallerine karşı olduğunu duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 16:33
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 17:03
Saflar belli oluyor! Çin'den ''İsrail'in ihlallerine karşıyız'' mesajı
AA
Kaynak AA

Çin, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara operasyonlarına başlamasının ardından bir açıklama yaptı ve Lübnan’ın egemenliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik ihlallere karşı olduğunu net bir şekilde belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Lübnan ve İsrail ile İran arasında tırmanan gerilimlerin Orta Doğu'da yol açtığı istikrarsızlıktan "derin endişe" duyulduğu ifade edildi.

"İsrail'in ihlalleri çatışmayı daha da alevlendirecek"

Açıklamada, İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarının ardından bu tür ihlallerin çatışmayı daha da alevlendireceği ve bölgede gerilimi tırmandıracağı uyarısında bulunuldu. Çin, bu gibi saldırılara karşı olduğunu vurgulayarak Orta Doğu’daki mevcut krizin derinleşmesinin önlenmesi gerektiğine işaret etti.

"Tüm taraflar kalıcı ateşkes için çaba göstermeli"

Ayrıca Gazze’de süregelen çatışmaların bölgedeki kaosun temel nedenlerinden biri olduğu belirtilerek, tüm tarafların bir an önce kalıcı ve kapsamlı bir ateşkes sağlamak için çaba göstermesi gerektiği ifade edildi. Çin, uluslararası topluma ve özellikle etkili devletlere, bölgede daha fazla kargaşayı önlemek adına yapıcı bir rol üstlenmeleri çağrısında bulundu.

İsrail, Gazze'de yaptığı soykırım yetmezmiş gibi Lübnan'a da saldırarak sivillerin hayatlarını kaybetmesine ve yerlerinden edilmesine neden oluyor. İsrail, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’a ait altyapıyı hedef aldığı sınırlı kara saldırıları başlattığını duyurmuştu.

Lübnan ordusu ise İsrail güçlerinin sınırdan 400 metre kadar Lübnan topraklarına girdiğini bildirmişti. BMGK'nın (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) 1701 sayılı kararı, İsrail'in sınırın gerisine çekilmesini ve bölgenin silahsızlandırılmasını öngörüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa