Han Yunus’taki İsrail saldırısında can kaybı 53’e yükseldi

Terör örgütü İsrail'in Han Yunus şehrinde konutlara yönelik saldırısında can kaybı 53’e yükseldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 17:29
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 17:32
Han Yunus’taki İsrail saldırısında can kaybı 53’e yükseldi
AA
Kaynak AA

Han Yunus'ta sabah saatlerinde ağır saldırılar

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bazı evlere düzenlediği saldırılarda 53 kişi hayatını kaybetti. Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nden alınan bilgilere göre, saldırıda ölen 32 kişinin cenazesi sivil araçlarla hastaneye getirildi. İsrail ordusunun sabah saatlerinde Selam, Menara ve Maan bölgelerindeki evleri hedef aldığı açıklandı.

Enkaz altındaki kurtarma çalışmaları devam ediyor

Nasır Tıp Kompleksi'nden bir kaynak, Han Yunus'un doğusundaki bölgelerden 8 cenazenin daha hastaneye ulaştığını ve enkaz altında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Sağlık yetkilileri ayrıca, İsrail'in saldırılarında aynı aileden 13 kişinin öldüğünü ve 8 kişinin hala enkaz altında olduğunu kaydetti.

Sürpriz baskınlar ve hareket eden herkese ateş açılması

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail ordusu Filistinlilere ait evlere sürpriz baskınlar yaparak bölgede hareket eden herkese ateş açtı. Zerd, Aslih ve Şair ailelerine ait evlerin de aralarında bulunduğu birçok yapı tamamen yıkıldı. Enkaz altındaki ölü ve yaralılara, İsrail ordusu bölgeden çekildikten sonra ulaşılabildi.

Gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ailesi de saldırıda hayatını kaybetti

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail güçleri Han Yunus'un güneydoğusunda iki katlı bir evi hedef aldı. Saldırıda Filistinli gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ağabeyi, amcası ve amca çocukları hayatını kaybetti. Zerd, annesi ve kardeşi ise ağır yaralandı.

Enkaz altındaki yaralılara müdahale edilemiyor

İsrail güçlerinin, olay yerine yaklaşan herkese ateş açması nedeniyle yıkılan evlerin enkazı altındaki yaralılara müdahale edilemiyor. Enkaz altında kalanların çıkarılması için herhangi bir çalışma başlatılamadığı bildirildi.

Bölgeden büyük göç dalgası

İsrail ordusunun ani baskınları ve bombardımanları sonucunda Kizan en-Neccar ve Menara bölgelerinden gece karanlığına rağmen birçok Filistinli aile evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bombardımanın yol açtığı büyük yıkım nedeniyle, çok sayıda ailenin güvenli bölgelere kaçtığı gözlemlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa