4 köpeğin saldırısına uğrayan köpek öldü, sahibi yaralandı!

Samsun’da sahipli 4 köpek, Cocker Spaniel cinsi köpeği parçalayarak öldürdü, sahibi ise yaralandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 17:39
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 17:47
4 köpeğin saldırısına uğrayan köpek öldü, sahibi yaralandı!
DHA
Kaynak DHA

Köpeğini kurtarmaya çalışırken yaralandı

Samsun'da, sahipli 4 köpeğin saldırısına uğrayan Rabia Durmuş (27), köpeği 'Lily'yi kaybetti. Saldırıda kendisi de yaralanan Durmuş, tedavisinin ardından köpeklerin sahibi H.A. hakkında şikayetçi oldu. Durmuş, "Bu köpeklerin gerçek hayvansever insanlara verilmesini istiyorum. İyi yetiştirilmediklerini ve saldırgan olduklarını biliyorum" dedi.

Olayın meydana geldiği an

Olay, 28 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşandı. Rabia Durmuş, 1,5 yıl önce barınaktan sahiplendiği 8 yaşındaki 'Lily' isimli Cocker Spaniel cinsi köpeğini gezdirirken, H.A.’ya ait 1 Kangal ve 3 Rottweiler cinsi köpek Lily’ye saldırdı. Köpeğini kurtarmaya çalışan Durmuş, sol bileğinden ısırıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve Durmuş hastaneye kaldırıldı.

Köpeklerin sahibi H.A.'nın ifadesi

Emniyete götürülen H.A., ifadesinde, "3 köpeğimin tasması vardı, diğerinin yoktu. Yeşillik alanda tasmalarını çıkardım. Kadının köpeği kendi alanımıza girdiği için köpeklerim saldırdı. Onları kurtarmaya çalıştım ama saldırıyı durdurmakta zorlandım. 7-8 yıldır benimle olan köpeklerim bugüne kadar kimseye zarar vermediği için ağızlık takmadım. Alanlarını korumak istedikleri için saldırmış olabilirler" dedi. H.A., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Rabia Durmuş: Köpeklerin sahibi müdahale etmedi

Rabia Durmuş, yaşadığı korkunç anları anlatarak, "Köpeklerin üzerimize geldiğini gördüğümüzde Lily havlamaya başladı ve boğuşma başladı. Kangal köpeği Lily'nin boynundan, 3 Rottweiler ise gövdesinden ısırdı. Köpeklerin sahibi müdahale etmedi ve dışarıdan yardım dilenmek zorunda kaldım. O sırada ben de köpekler tarafından ısırıldım. Bu kişinin daha önce de benzer olaylara karıştığını öğrendim. Tek isteğim, bu köpeklerin toplatılması ve insanlara zarar vermemesi" dedi.

"Hayvanımı değil, kızımı kaybettim"

Lily’yi 1,5 yıl önce barınaktan sahiplendiğini belirten Durmuş, "O benim için sadece bir köpek değil, kızım gibiydi. Onunla çok güzel anılarımız oldu. Hayvanımı değil, kızımı kaybettim. O, bu şekilde ölmeyi hak etmedi" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa