Hasret bitiyor: Kuruluş Osman bugün geri dönüyor!

ATV ekranlarında ilgiyle izlenen Kuruluş Osman dizisi bu akşam 6. sezonuyla ekrana gelmeye hazırlanıyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 17:47
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 18:12
Hasret bitiyor: Kuruluş Osman bugün geri dönüyor!
Ecem Çetin Muhabir

Burak Özçivit, Özge Törer, Emre Bey, Çağrı Şensoy, Yiğit Uçan, Ecem Sena Bayır  gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı Kuruluş Osman dizisi, çarşamba akşamları büyük ilgiyle izleniyor. 

5 sezondur izleyici karşısına çıkan, son yılların popüler ve dikkat çeken projelerinden birisi olan dizi, bufgün 6. sezonuyla ekrana gelmeye hazırlanıyor. 

Yeni bölümde neler yaşanacak?

Osman Bey, kendi sancağı altında Türk birliğini sağlamak için harekete geçer. Bayhan Bey ve düşmanı Begüm Hatun, toyuna katılacak mı? Osman Bey’in kızı Fatma Hatun’a talip olma niyetlerini açıklayıp açıklamayacakları merak konusudur. Halife hazretlerinin veziri Emir Ömer, uçlara geldiğinde büyük bir fırtına kopacaktır. Osman Bey, Vezir’in neden geldiğini anlamaya çalışırken, bu gelişmenin arka planındaki sırları öğrenmek için neler yapacağı düşünülmektedir. Vezir Emir Ömer, Karesi Bey’e kutsal emanetlerin çalındığını bildirir. Karesi Bey, bu durumu sorgularken kutsal emanetleri bulmak için ilk hamlesini yapar. Osman Bey’e biat etmeyi teklif eden Karesi Bey, Osman Bey’in cevabına göre yeni bir strateji geliştirecektir. Osman Bey’in topraklarını genişletmesiyle köşeye sıkışan Bizans, son umudunu Komutan Lucas’ta bulur. Lucas’ın, kutsal emanetleri elinde tutarak Türkler üzerinde oyun kurma planları, büyük yankı uyandırır. Kayı’ları tanıyan Holofira, Lucas’a ne cevap verecek? Ayrıca, kaderin Holofira ve Orhan Bey’in yollarını nasıl kesiştireceği merak edilmektedir. Fütühata devam eden Osman Bey, surlarına dayandığı kalede Alaeddin Bey’in alıkonulduğunu öğrenir. Bu alçakça oyuna karşı Osman Bey’in nasıl bir karşı hamle yapacağı ise büyük bir merakla beklenmektedir.

Yapımını Bozdağ filmin, yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın yaptığı dizinin yönetmen koltuğunda Ahmet Yılmaz oturuyor. Diziyi Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, A. Kadir İlter, Fatma Nur Güldalı, Ali Ozan Salkım, Aslı Zeynep Peker Bozdağ gibi isimler kaleme alıyor.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa