7 İsrail askeri, Hizbullah ile yakın temasta öldü!

Terör örgütü İsrail ordusu, Hizbullah ile girilen yakın temas sonucu 7 subayının daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 17:49
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 18:07
7 İsrail askeri, Hizbullah ile yakın temasta öldü!
MP
Mevlüt Peker Editör

İsrail güçleriyle çatışma yaşandı

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki El-Adise kasabasına sızma girişiminde bulunan terör örgütü İsrail piyade birliğine karşı koyduğunu ve bu güçleri geri çekilmeye zorladığını duyurdu. Hizbullah, sosyal medya platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, bu sabah Hallet El-Mehafir yönünden gelen İsrail kuvvetleriyle çatışmaya girildiğini ve işgalci Siyonist İsrail’e kayıplar verdirildiğini belirtti.

İsrail güçlerine füze saldırısı düzenlendi

Hizbullah, soykırımcı İsrail'in kuzeyindeki askeri hedeflere başarılı saldırılar düzenlediğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Şumira kışlasında bulunan İsrail askeri birliklerinin füze saldırısıyla hedef alındığı ifade edildi. Ayrıca, Misgav Am Yahudi yerleşim biriminde büyük bir İsrail piyade birliğinin de füze ve topçu atışlarıyla vurulduğu belirtildi. Shtula yerleşim birimine 2 Burkan füzesiyle isabetli saldırılar gerçekleştirildiği kaydedildi.

İsrail'de sirenler çaldı

İsrail’in Yediot Ahronot gazetesi, Lübnan'dan fırlatılan füzeler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celil bölgesinde sirenlerin çaldığını bildirdi. Füzelerin boş alanlara düştüğü belirtildi. Hizbullah ayrıca Kiryat Shimona bölgesinde bir grup İsrail askerinin ve topçu mevzilerinin hedef alındığını duyurdu.

İsrailli komutan çatışmada öldü

Reuters haber ajansı, İsrailli tümen komutanı Eitan Itzhak Oster’in Lübnan’daki kara harekatında öldüğünü açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’ın güneyindeki çatışmalarda Oster’in hayatını kaybettiğini doğruladı. Egoz Komando Birliği’nde takım komutanı olarak görev yapan 22 yaşındaki Oster, Hizbullah ile yaşanan çatışmada vuruldu.

14 İsrail askeri öldürüldü iddiası

Sky News, Lübnan'a giren 14 İsrail askerinin öldüğünü iddia etti. Ancak İsrail ordusu, Hizbullah ile yaşanan çatışmada 7 askerinin öldüğünü savundu. İsrail, "Kuzey Okları" adlı kara harekatını resmen başlattığını Pazartesi gece saatlerinde duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa