ABD'deki film festivalinden Türk yönetmene ödül

İlkan Devrim Dinç’in yönetmenlik koltuğunda oturduğu "Kayboluşun Rüzgarları" filmi, New Jersey Film Awards Festivali'nde ödüle doymadı.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 17:54
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 18:10
ABD'deki film festivalinden Türk yönetmene ödül
Hakan Öksüz Editör

Yönetmenliğini akademisyen Dr. İlkan Devrim Dinç’in yaptığı "Kayboluşun Rüzgarları" (Winds of Vanishing) filmi, uluslararası başarılara imza atmaya devam ediyor.

Kuzey Makedonya'da da 3 ödüle layık görülmüştü

Yunanistan'da En İyi Sinematografi dalında onursal mansiyon ödülüne layık görülen ve Kuzey Makedonya'da "En İyi Drama Filmi" dahil 3 ödül kazanan film, son olarak Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen Alternative Film Festival'de "En İyi Sinematografi" ödülünü aldı. 

"En İyi Deneysel Film" kategorisinde birçok adaylık elde eden "Kayboluşun Rüzgarları", ABD'deki New Jersey Film Awards Festivali'nde de 3 dalda ödüle layık görüldü. 

Festivalde En İyi Yönetmen ödülünü İlkan Devrim Dinç alırken, En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise filmin başrol oyuncusu İclal Atasoy’a verildi. Filmin ekibi ayrıca "En İyi Oyuncu Kadrosu" ödülüyle de taçlandırıldı.

Dinç’in ikinci uzun metrajlı filmi

2024 yapımı olan "Kayboluşun Rüzgarları", İlkan Devrim Dinç'in ikinci uzun metraj filmi olarak öne çıkıyor. 

Filmin konusu

Hikaye, aklını yitirmiş bir evsizin etrafında şekilleniyor. Filmdeki olaylar, Datça'ya gelen üç genç yetişkinin Knidos Antik Kenti’ne yaptığı yolculuk etrafında gelişiyor.

Ana karakter Tayfun, asi genç Poyraz ile tanışıyor ve aralarında karmaşık bir ilişki başlıyor. Poyraz bir yandan Tayfun'a yardım etmeye çalışırken, diğer yandan kız arkadaşıyla uğraşmak zorunda kalıyor. Filmin sonunda ise ünlü rüzgarların adını taşıyan tüm karakterler birer birer kayboluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa