Dört siyasi partiden AYM Başkanı Özkaya'ya ziyaret

CHP, DEM Parti, Saadet Partisi ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) temsilcileri Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya'yı ziyaret etti.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 18:05
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 18:30
Dört siyasi partiden AYM Başkanı Özkaya'ya ziyaret
BY
Barış Yılmaz Muhabir

4 siyasi parti adına CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret 1,5 saat sürdü. 4 grupbaşkanvekili AYM önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Ali Mahir Başarır, yargı kararıyla milletvekilliği düşürülen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay konusundaki hassasiyetlerini başkana ilettiklerini söyledi.

AYM kararlarının uygulanmasının önemine dikkat çektiklerini belirten Başarır, hukukun ve Anayasa'nın üstünlüğünü savunan partiler olduklarının altını çizdi.

 Başarır, görüşmede sahipsiz köpeklerle ilgili Meclis'ten geçen Hayvan yasasına ilişkin görüşlerini de paylaştıklarını dile getirdi.

AYM Başkanı’nın da ,toplumun gereksinimlerini ve bu konudaki tedbirleri dikkate alarak iptal başvurusunu öne alarak ivedi bir şekilde karar vereceklerini kendilerine açıkladığını ifade etti.

Başarır, “Umarım bu yasa iptal olur." dedi.


 DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit ise ziyarette, AYM'nin Can Atalay kararının uygulanmasının Türkiye'nin hukuk devleti olup olmayacağı, anayasal devlet düzeninin devam edip etmeyeceğini ortaya koyacağına işaret ettiklerini aktardı.


 Saadet Partisi Grup Başkanvekili Kaya da, görüşme gündeminin AYM'nin kararlarına uyulması olduğunu bildirdi ve Özkaya ile AYM üyelerine teşekkür etti.


 TİP İstanbul Milletvekili Kadıgil de, AK Parti'nin, Can Atalay konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası'nı askıya aldığını yönündeki düşüncelerini AYM Başkanına ilettiklerini söyledi.

Kadıgil, sahipsiz hayvanlarla ilgili Meclis’ten geçen yasanın iptaline yönelik beklentilerini de ziyaret sırasında dile getirdiklerini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa