Karasu Nehri'nde balık ölümleri sürüyor

Muş’ta bulunan ve Murat Nehri’nin kollarından olan Karasu Nehri’nde balık ölümleri yaşanıyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 18:10
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 18:15
Karasu Nehri'nde balık ölümleri sürüyor
DHA
Kaynak DHA

Muş'ta Karasu Nehri'nde balık ölümleri

Muş'taki Karasu Nehri'nde çok sayıda ölü balığın yüzeye vurması, bölgede yaşayanları tedirgin etti. Murat Nehri'nin önemli kollarından biri olan Karasu'da meydana gelen bu durum, çevredeki köyler ve şehir merkezi boyunca nehirde dikkat çekti. Balık ölümleri, bölgede yaşayanların kaygılarına yol açarken, durum hemen yetkililere bildirildi.

Bölge halkı önlem istiyor

Bölgedeki vatandaşlar, hem hayvanları için su kaynağı olarak kullandıkları nehirde yaşanan balık ölümlerinin hem de tarım arazilerine olan olası etkilerinin endişe verici olduğunu dile getirdi. Nehirdeki bu trajik manzara karşısında yetkililerden hızlı bir çözüm bekleyen halk, balık ölümlerinin nedeninin bir an önce tespit edilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Balık tutmaya gelen vatandaşlar şaşkın

Eyüp Sönmez, arkadaşlarıyla balık tutmaya geldiklerinde karşılaştıkları manzaranın şok edici olduğunu ifade etti. Sönmez, "Balık tutmak için geldik ama ne yazık ki korkunç bir manzara ile karşılaştık. Nehrin yüzeyi ölü balıklarla dolu. Eğer bu duruma bir çözüm bulunmazsa, Karasu Nehri'nde balık kalmayacak" diyerek yetkililerden acil müdahale beklediğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa