İsrail tehdit etti: Orta Doğu'da her nokta hedef olabilir

İsrailli yetkililer, İran tarafından gerçekleştirilen füze saldırısına birkaç gün içinde "büyük bir misilleme" yapılacağını açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 19:34
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 19:52
İsrail tehdit etti: Orta Doğu'da her nokta hedef olabilir
AA
Kaynak AA

İsrailli yetkililer, İran tarafından gerçekleştirilen füze saldırısına birkaç gün içinde "büyük bir misilleme" yapılacağını açıkladı. İran'ın saldırısına karşı sert bir yanıt vermeye hazırlanan İsrail'in, bu misillemede stratejik hedefleri vurabileceği belirtildi. Saldırının detaylarına ilişkin açıklamalar yapılmazken, misillemenin hangi bölgeleri kapsayacağı konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmadı. 

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran'ın saldırısına yanıt vereceklerini ve Orta Doğu'daki her noktayı vurabilecek kapasiteleri olduğunu açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "İran’ın bizi yok etmeye çalışan şer eksenine karşı zorlu bir savaşın içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Petrol üretim tesisleri hedef alındı

Amerikan Axios ajansının haberine göre, İsrailli yetkililer, İran’ın gerçekleştirdiği füze saldırısına birkaç gün içinde büyük bir misilleme yapacaklarını belirtti. Misillemenin İran’ın petrol üretim tesislerini hedef alabileceği öne sürülüyor.

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, İran’ın saldırılarına karşılık olarak net bir tavır sergilediklerini belirtti ve "İsrail, Orta Doğu'da herhangi bir yeri vurabilir" şeklinde konuştu.

"Bunun bedelini ödeyecekler"

İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın büyük bir hata yaptığını vurgulayarak, "Bunun bedelini ödeyecekler" açıklamasını yaptı.

İran Devrim Muhafızları ise saldırının, İsrail'in Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı General Abbas Nilfuraşan'ı hedef alan saldırılarına yanıt olarak yapıldığını bildirdi. Devrim Muhafızları, İsrail'in askeri yanıt vermesi halinde "yıkıcı bir karşılık" göreceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa