Özel'den Kılıçdaroğlu'a "ayağa kalkma" yanıtı

Kılıçdaroğlu’nun "Sadece halk için ayağa kalkarız" eleştirisiyle ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Çok incitici buldum" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 20:25
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 21:05
Özel'den Kılıçdaroğlu'a ''ayağa kalkma'' yanıtı
EK
Esra Koçak Editör

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Sadece halk için ayağa kalkarız" şeklindeki eleştirisi hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, Kılıçdaroğlu'nun bu ifadelerinden dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, "Vekiller için kullanılan bu ifadeyi incitici buldum" dedi.

TV100’de Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Özel, Kılıçdaroğlu'nun eleştirisi üzerine şu açıklamayı yaptı: "Kemal Bey kimler için ayağa kalkmamız gerektiğini söylüyorsa biz de onlar için ayağa kalktık. Bu yüzden 11 miting düzenledim. Kılıçdaroğlu’nun vekillerin ayağa kalkmasıyla ilgili ifadesi beni üzdü, incitici buldum. Ancak benden önceki genel başkanların tüm eleştirilerine saygı duyarım."

"Devlet Bey de normalleşmeye katılmak istiyor"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis'te yaptığı "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah" sözleri üzerine Özel, Bahçeli’nin önceki açıklamalarını eleştirerek, "Bahçeli, 4 gazeteci ve Sinan Ateş'in ailesine yönelik tehditler savurdu. Meclis’te karşılaştığımızda sözlerinin siyasetle ilgili olduğunu söyledi. Devlet Bey, CHP ile olan normalleşmeye katılmak istiyor gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

"Torba tezkerelere karşıyız"

Özel, Libya tezkeresinin tekrar gündeme gelmesi halinde destek vereceklerini belirtti. Ancak torba tezkere uygulamasına karşı olduklarını vurgulayan Özel, "Suriye ve Irak'ın aynı tezkereye konulmasına karşıyız" diye ekledi.

İmamoğlu'nun siyasi yasak alması durumu

Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak alması halinde nasıl bir yol izleneceği sorusuna Özel, bu konuda çeşitli toplantılar yapıldığını, ancak bu planların henüz açıklanmasının doğru olmayacağını söyledi. Özel, "Bu cezayı normalleştirmememiz lazım. Alınacak karar sonrası Yargıtay süreci de var" dedi.

Yavaş ve İmamoğlu arasında kalınırsa?

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında tercih yapılması durumunda nasıl karar verileceği sorusuna Özel, "Bu tartışmalara erkenden girmeyeceğiz. Amacımız, güçlü bir parlamento ve yürütme oluşturmak" cevabını verdi. Özel ayrıca, Türkiye’yi güçlü bir parlamenter sisteme dönüştürmenin CHP’nin esas hedefi olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa