Hizbullah, İsrail'e ait 3 tankı imha ettiğini duyurdu

Hizbullah Lübnan'da 3 İsrail tankını imha ettiğini ve İsrail'in kuzeyine düzenlediği saldırılarda zayiat verdirdiğini duyurdu.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 21:47
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 21:55
Hizbullah, İsrail'e ait 3 tankı imha ettiğini duyurdu
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasına doğru ilerleyen üç İsrail tankını imha ettiğini açıkladı. 

Ayrıca, İsrail'in kuzeyine düzenlediği saldırılarda İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların bulunduğunu bildirdi.

Hizbullah'ın yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyinde bulunan Misgav Am ve Kfar Giladi yerleşimleri arasında yer alan bir askeri noktanın "tam isabetle" hedef alındığı belirtildi.  Abirim bölgesinde bir başka askeri hedefin vurulduğu belirtilen açıklamada, Misgav Am ile Lübnan'ın El-Adise kasabası arasındaki İsrail askerlerinin de saldırıya uğradığı, bu saldırıda ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

Marun er-Ras kasabasına ilerleyen üç İsrail tankının güdümlü füzelerle imha edildiği belirtilirken, kasabaya sızmaya çalışan İsrail piyade güçlerine yönelik bir saldırıda da kayıplar yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca Lübnan sınırına yakın Shtula yerleşiminde askerlere yönelik etkili bir saldırı gerçekleştirildiği ve kasabanın doğusundaki İsrail askerlerinin yoğun ateş altında kaldığı bilgisi verildi. Bu çatışmaların devam ettiği vurgulandı.

İsrail ordusu ise, Lübnan sınırındaki Metula, Misgav Am, Kfar Giladi yerleşimleri ile Dovev, Tziv ve Malkia bölgelerini "kapalı askeri bölge" ilan etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa