Hava sıcaklıkları artacak mı? Pastırma yazı mı geliyor?

Hafta sonu plan yapacak vatandaşlar için iyi haber, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar, hafta sonuna doğru 3 ila 6 derece artacak.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 21:48
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 22:03
Hava sıcaklıkları artacak mı? Pastırma yazı mı geliyor?
EK
Esra Koçak Editör

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, önümüzdeki günlerde yurtta beklenen hava durumu hakkında bilgi verdi. Macit, hafta sonuna kadar yurt genelinde yağış beklenmediğini ve tüm bölgelerde az bulutlu ve açık bir havanın hakim olacağını belirtti.

Sıcaklıklar artıyor

Macit, pazar günü Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de, pazartesi ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin görülebileceğini ifade etti. Ayrıca, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının batı kesimlerden itibaren artmaya başlayacağını belirten Macit, "Cumadan itibaren iç ve batı kesimlerinde, hafta sonunda ise yurt genelinde sıcaklıkların 3 ila 6 derece artması bekleniyor." dedi.

Doğu bölgelerde kar yağışı beklenmediğini vurgulayan Macit, pazartesiye kadar doğu bölgelerinde sağanak yağış öngörülmediğini söyledi. Hafta sonunda ise yurt genelinde bahar havasının hakim olacağını aktardı.

İstanbul ve Ankara'da Sıcaklık 28 Dereceyi Görecek

Macit, İstanbul, Ankara ve İzmir’de önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmediğini belirterek, "İstanbul'da sıcaklıklar yarın 23 derece, cuma günü 26 derece, cumartesi günü ise 28 dereceye ulaşacak" açıklamasında bulundu. Ankara’da ise sıcaklıkların yarın 24 dereceye çıkacağını, hafta sonu ise 28 dereceye kadar yükseleceğini ifade etti. İzmir'de perşembe günü sıcaklıkların 29 derece olacağını, cumartesi günü ise 32 dereceye kadar çıkmasının beklendiğini söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa