Katil İsrail saldırıları Gazze'de 902 aileyi nüfustan sildi

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Filistinli 902 aileyi tüm fertlerini öldürerek yok etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 22:07
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 22:15
Katil İsrail saldırıları Gazze'de  902 aileyi nüfustan sildi
AA
Kaynak AA

Katil İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ediyor. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın desteğiyle uluslararası yasaklı silahlar kullandığı iddia edildi. Açıklamada, İsrail ordusunun bir yıldır süren operasyonlar sırasında, Filistinli 902 ailenin tüm üyelerinin öldürülerek nüfus kayıtlarından silindiği belirtildi.

İsrail'in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği eylemlerin soykırım olarak nitelendirildiği açıklamada, bu suçların en güçlü şekilde kınandığı ve uluslararası toplumdan da benzer kınamalar beklendiği ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in uluslararası hukuk önünde yargılanması ve işlediği suçlardan dolayı mahkum edilmesi gerektiği vurgulandı.

Gazze'deki yetkililer, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler (BM) kurumlarına, soykırım saldırılarının durdurulması için ABD ve İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa