Trump'tan, İsrail-İran savaşına ilişkin ilginç benzetme

ABD eski Başkanı Trump İsrail ve İran arasındaki gerilimi "okul bahçesinde kavga eden çocuklar"a benzetti.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 22:21
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 22:45
Trump'tan, İsrail-İran savaşına ilişkin ilginç benzetme
EK
Esra Koçak Editör

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, Wisconsin'in Milwaukee kentinde düzenlenen seçim kampanyası konuşmasında, İsrail ve İran arasındaki gerilime dikkat çekti. Trump, yaşanan durumu "okul bahçesinde kavga eden çocuklar" benzetmesiyle değerlendirdi.

İsrail ve İran arasındaki çatışmaları "çok kötü" olarak nitelendiren Trump, "Görünen o ki bu süreci tamamlamaları gerekiyor. Bu durum, biraz okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa benziyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Trump, bu çatışmaların "korkunç bir savaş" olduğunu belirterek, savaşın nerede sona ereceğinin belirsiz olduğunu vurguladı. Kendisinin başkanlığı döneminde böyle bir durumun yaşanmayacağını da iddia etti.

İran saldırıları

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e yönelik füze saldırısı düzenlediğini ve bu saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiğini duyurmuştu. İran devlet televizyonu, saldırıda yaklaşık 200 füzenin fırlatıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını bildirmişti. Saldırı sonrası Tel Aviv başta olmak üzere İsrail genelinde sirenler çalmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, İran'ın bu saldırıyla "büyük bir hata yaptığını" belirterek, bunun bedelini ödeyeceğini ifade etmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa