İsrail'e askeri malzeme satan şirkete 'kırmızı boyalı' protesto

Filisin yanlısı protestocular, ABD'li F-35 tedarikçisinin İngiltere'deki tesisinin çatısından kırmızı boya döktü.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2024 23:14
GÜNCELLEME
02 Ekim 2024 23:14
İsrail'e askeri malzeme satan şirkete 'kırmızı boyalı' protesto
CS
Canan Salman Muhabir

İngiltere'de Filistin destekçisi bir grup eylemci, İsrail'e askeri malzeme satan Amerikan şirketi Teledyne Defence and Space'in Merseyside bölgesindeki tesisinde çarpıcı bir protesto düzenledi.

"Palestine Action" adlı grup, sık sık İsrail ile iş yapan şirketlere karşı gerçekleştirdikleri eylemlerle tanınıyor. 

Bu sefer, grup üyeleri fabrikanın çatısına çıkarak tesisin içerisine kırmızı boya döktü. Bu sembolik eylem, Filistin halkına yönelik şiddet ve zulme dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.

'Filistin Eylem' grubu üyeleri eylem sırasında sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden canlı yayın yaparak, “Bu soykırımdaki suç ortaklığınız için" şeklinde bir mesaj paylaştılar. 

Kırmızı boya, İsrail ordusunun saldırılarında dökülen kanı simgelemek amacıyla kullanıldı. Eylemciler, İsrail’in kullandığı F-35 savaş uçaklarının parçalarını üreten bu fabrikayı silahsızlandırmayı hedeflediklerini belirttiler.  “Bu Filistin ve Lübnan için" diyen eylemciler "Zafere kadar direniş!” çağrısında bulundular.

Bu protesto, grubun İsrail'e silah ve mühimmat sağlayan şirketlere karşı sürdürdüğü kampanyaların bir devamı niteliğindeydi. Nisan ayında, yine aynı grup, West Yorkshire’da bulunan başka bir Teledyne Defence tesisine benzer bir baskın düzenlemiş ve burada da fabrikanın çatısına çıkıp Filistin bayrağı açarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Bu son eylemde kullanılan kırmızı boya ve eylemcilerin mesajı, İsrail'in işlediği savaş suçlarına karşı duyulan öfkeyi temsil ederken, aynı zamanda Batı'nın bu tür olaylarda sessiz kalmasını ve bu tür suçlara ortaklık etmesini kınayan bir duruşu yansıtıyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa