İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda bilanço ağırlaşıyor

İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan’a yönelik düzenlediği saldırılarda ölü sayısı bin 928'e yükseldi.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 00:12
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 00:17
İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda bilanço ağırlaşıyor
CS
Canan Salman Muhabir

İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılar sonucunda bin 928 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 bin 290 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Bu süreçte, şiddetli bombardımanlar nedeniyle yaklaşık 1,2 milyon kişinin yerinden edildiği belirtildi.

Lübnan hükümetine bağlı Afet Risk Yönetimi Birimi tarafından yapılan açıklamaya göre, özellikle son iki gün içerisinde yoğunlaşan saldırılarda, başta güney bölgeler ve Beyrut’un Dahiye semti olmak üzere, ülkenin farklı noktalarına 134 hava saldırısı düzenlendi. 

İsrail'in bu bombardımanları sonucunda, 1,2 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı, bu kişilerden 160 bin 200'ünün sığınma merkezlerine yerleştirildiği kaydedildi.

Aynı açıklamada, son 24 saat içerisinde gerçekleşen İsrail saldırıları sonucu 55 kişinin daha hayatını kaybettiği, 156 kişinin de yaralandığı vurgulandı. Bu son verilerle birlikte, 8 Ekim'den bu yana İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı bin 928’e, yaralı sayısı ise 9 bin 290’a ulaştı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana süregelen çatışmalar, Lübnan-İsrail sınırında kontrollü şekilde devam ediyor. 

İsrail, 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’ın haberleşme cihazlarını hedef alarak tahrip ederken, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney bölgelerine, Bekaa ve Baalbek de dahil olmak üzere yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Ayrıca, 30 Eylül’de İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’a ait altyapıları hedef alan kara operasyonlarına başladığını duyurdu.

Lübnan’daki insani kriz, İsrail saldırılarıyla derinleşirken, ülke genelinde yaşanan bu büyük göç dalgası ve artan can kayıpları uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa