İsrail, Beyrut'u yeniden vurdu

İsrail savaş uçakları, başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesini bir dizi hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 00:17
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 00:50
İsrail, Beyrut'u yeniden vurdu
EK
Esra Koçak Editör

İsrail savaş uçakları, başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesini bir dizi hava saldırısıyla hedef aldı. Saldırı sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

Beyrut'ta arka arkaya üç patlama meydana geldi. 

Saldırının ardından iki ülkeden de ölü veya yaralı sayısı hakkında açıklama yapılmadı. 

İsrail'in Lübnan'a saldırıları 

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah'la sürdürdüğü çatışmalar kapsamında Lübnan'a yönelik hava saldırılarına devam ediyor. 23 Eylül’de, Lübnan'ın güney kentleriyle birlikte Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirildi.

Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, 17 Eylül'de Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının hedef alınarak patlatılmasından bu yana devam eden saldırılarda, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1328 kişi hayatını kaybetti.

Nasrallah'ın ölümü ve İsrail-Hizbullah çatışmaları

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de başkent Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında yaşamını yitirdi. Hizbullah ise İsrail'e karşılık olarak roket ve füzelerle saldırılarını sürdürüyor. Bu saldırılarda çoğunlukla İsrail ordu üsleri hedef alınsa da, İsrail tarafında ciddi bir hasar rapor edilmedi.

İç göç ve Suriye'ye kaçış

İsrail’in yoğun bombardımanları nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Özellikle ülkenin güneyinden, başkent Beyrut ve kuzey bölgelere doğru büyük bir göç dalgası yaşanırken, Suriye'ye de on binlerce kişinin kaçtığı belirtiliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa